Ιράν: Στήριξη της εξέγερσης «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία»

Διεθνής καμπάνια υπογραφών για το Ιράν

Υποστηρίζουμε την εξέγερση «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» – Όχι στις εκτελέσεις !

[Αναδημοσίευση από το elaliberta.gr]

Μετά τη δολοφονία της Jina-Mahsa Amini στις 16 Σεπτεμβρίου από την αστυνομία ηθών, μια λαϊκή εξέγερση άνευ προηγουμένου σε έκταση, βάθος και διάρκεια έχει συγκλονίσει την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. Σε λιγότερο από 48 ώρες, το σύνθημα «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.

Ο αγώνας για την πτώση της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι σε εξέλιξη

Σύντομα άνθισαν και άλλα συνθήματα: «Θάνατος στον δικτάτορα», «Θάνατος στον καταπιεστή, είτε πρόκειται για τον Σάχη είτε για τον Ανώτατο Ηγέτη», «Ψωμί, εργασία, ελευθερία», «Φτώχεια, διαφθορά, υψηλό κόστος ζωής, θα συνεχίσουμε μέχρι την ανατροπή».

Αυτό το ριζοσπαστικό κίνημα διαμαρτυρίας συγκεντρώνει γυναίκες, νέους, εθνικές μειονότητες, εργάτες με ή χωρίς δουλειά, σε μια συνολική απόρριψη αυτού του θεοκρατικού, μισογυνικού και απόλυτα διεφθαρμένου καθεστώτος. Η εξέγερση είναι εδραιωμένη σε μακρό χρονικό ορίζοντα και αφορά περισσότερες από 160 μικρές και μεγάλες πόλεις. Με περισσότερο από το 50% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας και την απουσία στοιχειωδών δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, είναι ολόκληρο το σύστημα που ο λαός του Ιράν θέλει να ανατρέψει.

Οι εκκλήσεις για απεργίες αυξάνονται, ιδίως μεταξύ των πανεπιστημιακών δασκάλων, των εργαζομένων στα πετροχημικά, στα χαλυβουργεία του Ισφαχάν, στις δημόσιες συγκοινωνίες της Τεχεράνης και των προαστίων της, των οδηγών φορτηγών… Οι απεργοί υφίστανται απολύσεις , συλλήψεις και βασανιστήρια.

Σκληρή και χωρίς όρια καταστολή

Μέχρι σήμερα, η καταστολή έχει προκαλέσει περισσότερους από 500 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων 69 ανηλίκων, χιλιάδες τραυματισμούς, περισσότερους από 19.000 κρατούμενους και αγνοούμενους, απαγωγές. Στο ιρανικό Κουρδιστάν και στο Σιστάν Μπαλουχιστάν, οι Φρουροί της Επανάστασης διεξάγουν αιματηρό πόλεμο εναντίον του επαναστατημένου πληθυσμού. Οι κουρδικές πόλεις βρίσκονται υπό καθεστώς πολιορκίας χωρίς να λέγεται αυτό.

Η βία αυτού του εγκληματικού καθεστώτος δεν γνωρίζει όρια. Πολυάριθμες μαρτυρίες μαρτυρούν την απίστευτη κτηνωδία των συνθηκών κράτησης που αποσκοπούν στο να κάμψουν την αποφασιστικότητα των κρατουμένων. Από τους κρατούμενους βασανίζονται, βιάζονται, ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου.
Προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα τρόμου και να θέσει τέρμα στη διαμαρτυρία, η δικαιοσύνη απαγγέλλει όλο και πιο βαριές ποινές κατά των διαδηλωτών. Παρόλα αυτά, η κινητοποίηση δεν αποδυναμώνεται. Με θάρρος και αποφασιστικότητα, οι φοιτητές, οι νέοι, οι γυναίκες, οι εργαζόμενοι, οι καλλιτέχνες και οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να αμφισβητούν το καθεστώς, το οποίο αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα.

Ο πολλαπλασιασμός των θανατικών ποινών

Για το απλό γεγονός ότι διαδήλωσαν, τουλάχιστον 65 άτομα (μεταξύ των οποίων 11 γυναίκες και πέντε παιδιά) έχουν κατηγορηθεί για » Εχθρότητα προς τον Θεό», » Διαφθορά στη Γη», εξέγερση ή δολοφονία. Η δικαιοσύνη συνθέτει παρωδίες δικών, χωρίς κανένα δικαίωμα υπεράσπισης και πολλαπλασιάζει τις θανατικές καταδίκες.
Μετά τις εκτελέσεις των Μοχσέν Σεκαρί και Ματζιντρέζα Ραχναβάρντ στις 8 και 12 Δεκεμβρίου, οι ιρανικές αρχές προχώρησαν, στις 7 Ιανουαρίου, στην απαγχόνιση των Σεγιέντ Μοχάμαντ Χοσεϊνί και Μοχάμαντ Μεχντί Καραμί. Τα εγκλήματά τους: τόλμησαν να εκφράσουν την εξέγερσή τους μπροστά στο θάνατο της Jina-Mahsa Amini στην Τεχεράνη ή του Χαντίς Ναντζαφί στο Καράτζ. Τα χειρότερα πρέπει να φοβούνται όσοι περιμένουν στην πτέρυγα των θανατοποινιτών στις άθλιες φυλακές του Ιράν και γενικότερα όλοι οι κρατούμενοι.

Ο λαός του Ιράν πρέπει να είναι κύριος της μοίρας του.

Σε αυτό το πλαίσιο και μπροστά στο φάσμα μιας πολιτικής και κοινωνικής επανάστασης στο Ιράν, οι ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων δραστηριοποιούνται, περισσότερο ή λιγότερο διακριτικά, για τη συγκρότηση ενός Μεταβατικού Συμβουλίου, που θα συγκεντρώνει όλα τα ρεύματα της αντιπολίτευσης της ιρανικής δεξιάς, συμπεριλαμβανομένων των μοναρχικών. Αυτά τα ρεύματα, φιλελεύθερα σε οικονομικό επίπεδο και αυταρχικά σε πολιτικό επίπεδο, είναι το αντίθετο της δυναμικής των κινητοποιήσεων και των κοινωνικών και δημοκρατικών προσδοκιών που εκφράζονται στο Ιράν.

Από το πραξικόπημα του 1953 που οργανώθηκε από τη CIA και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες εναντίον της κυβέρνησης Μοσαντέγκ και της πολιτικής της για την εθνικοποίηση του πετρελαίου, μέχρι τη διάσκεψη της Γουαδελούπης το 1979, όπου οι αρχηγοί κρατών της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών επιτάχυναν την αναχώρηση του Σάχη στην εξορία και αποφάσισαν την αντικατάστασή του από τον Χομεϊνί, οι μεγάλες δυνάμεις ενήργησαν πάντα, χωρίς αυτό να προκαλεί έκπληξη, υπέρ των δικών τους συμφερόντων ενάντια σε εκείνα των λαών του Ιράν.Σε αντίθεση με τις λύσεις από το εξωτερικό, υπερασπιζόμαστε μια πραγματική εκστρατεία διεθνούς αλληλεγγύης με όλους εκείνους που κινητοποιούνται στο Ιράν για να βάλουν τέλος στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Για να ανταποκριθούμε στην αποφασιστικότητα και το θάρρος του ιρανικού λαού

Η έκβαση της σημερινής εξέγερσης θα είναι καθοριστική για τους λαούς της περιοχής και του κόσμου. Επομένως, είναι ευθύνη μας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, να βοηθήσουμε την εξέγερση «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» να επιτύχει τις χειραφετητικές της φιλοδοξίες.
Πράγματι, η κατασταλτική μηχανή που είναι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα σπάσει χωρίς μια ισχυρή διεθνή εκστρατεία και χωρίς μια ισχυρή κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

 • – Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό των θανατικών ποινών, των εκτελέσεων και την κατάργηση της θανατικής ποινής.
 • – Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των φυλακισμένων πολιτικών και συνδικαλιστών κρατουμένων, καθηγητών, φοιτητών, γιατρών, καλλιτεχνών, ακτιβιστών και διαδηλωτών κ.λπ.
 • – Απαιτούμε τη σύσταση μιας διεθνούς επιτροπής αποτελούμενης από νομικούς, συνδικαλιστές, δημοσιογράφους και ΜΚΟ για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας στους χώρους κράτησης στο Ιράν.
 • – Υποστηρίζουμε τον αγώνα των γυναικών για το δικαίωμα να ελέγχουν το σώμα τους. Απαιτούμε μαζί τους την κατάργηση όλων των μισογυνιστικών νόμων καθώς και του απαρτχάιντ των φύλων.
 • – Υποστηρίζουμε τα θεμελιώδη και δημοκρατικά δικαιώματα των Ιρανών ανδρών και γυναικών, είτε είναι Κούρδοι, Μπαλούτσι, Άραβες, Αζέροι, Λορς ή Πέρσες.
 • – Υποστηρίζουμε τους εργαζόμενους του Ιράν στον αγώνα τους για αξιοπρέπεια, τα δικαιώματά τους να υπερασπιστούν τον εαυτό τους με απεργίες και την οικοδόμηση συνδικάτων και πολιτικών οργανώσεων.
 • – Απαιτούμε αποφασιστικά από τη Γαλλία και την Ευρώπη το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των ανώτατων στελεχών των Φρουρών της Επανάστασης και της Ισλαμικής Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Ανώτατου Ηγέτη Αλί Χαμενεΐ και του περιβάλλοντός του, το συνολικό ποσό των οποίων εκτιμάται σε 95 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτές οι περιουσίες που αποκτήθηκαν μέσω της λεηλασίας των πόρων, της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων, της αρπαγής και της διαφθοράς πρέπει να επιστρέψουν στους λαούς του Ιράν.
 • – Όπως έγινε με τους Ρώσους ολιγάρχες, απαιτούμε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των Ιρανών ολιγαρχών.
 • – Απαιτούμε την άρση του τραπεζικού και εμπορικού απορρήτου στη Γαλλία, στην Ευρώπη και στον κόσμο για να μπλοκαριστεί ο πλούτος που έχουν συσσωρεύσει οι ηγέτες της Ισλαμικής Δημοκρατίας, οι Φρουροί της Επανάστασης και οι εταιρείες που συνδέονται με αυτούς.
 • – Απαιτούμε την παύση κάθε βιομηχανικής, οικονομικής και διπλωματικής συνεργασίας με την Ισλαμική Δημοκρατία.

Ως υπογράφοντες αυτή την πλατφόρμα, επαναβεβαιώνουμε την πλήρη και ολοκληρωτική υποστήριξή μας σε όλους εκείνους που αγωνίζονται στο Ιράν για την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και ενάντια σε κάθε μορφή αυταρχικής και αυταρχικής εξουσίας.

Είμαστε στο πλευρό τους με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και δεσμευόμαστε να πολλαπλασιάσουμε τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης με τους λαούς του Ιράν. Μέχρι τη νίκη αυτής της ακατάβλητης επαναστατικής ορμής!

[«4» τεύχος 10, Μάης 2023]


Υπογραφές:

 • 1. Nicole ABRAVANEL, ιστορικός EHESS (Γαλλία)
 • 2. Gilbert ACHCAR, καθηγητής SOAS Λονδίνο (Αγγλία)
 • 3. Christophe AGUITON, ακτιβιστής της alterglobalization (Γαλλία)
 • 4. Mateo ALALUF, ομότιμος καθηγητής του Université Libre de Bruxelles (Βέλγιο)
 • 5. Τάσος ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, δημοσιογράφος (Ελλάδα)
 • 6. Mercia ANDREWS, φεμινίστρια, αντικαπιταλιστική ακτιβίστρια (Νότια Αφρική)
 • 7. Valério ARCARY, Εθνική Διεύθυνση PSOL, (Βραζιλία)
 • 8. Behrouz AREFI, Σοσιαλιστική Αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους στο Ιράν (Γαλλία)
 • 9. Nicole ARIAS, συνταξιούχος βιβλιοθηκονόμος (Γαλλία)
 • 10. Fanette ARNAUD, συνταξιούχος βιβλιοθηκάριος (Γαλλία)
 • 11. Janie ARNEGUY, Ensemble ! (Γαλλία)
 • 12. Rolando ASTARITA, Καθηγητής Οικονομικών – Universidad Nacional de Quilmes (Αργεντινή)
 • 13. Manon AUBRY, ευρωβουλευτής LFI (Γαλλία)
 • 14. Clémentine AUTAIN, βουλευτής Seine-Saint-Denis (Γαλλία)
 • 15. Balram BANSKOTA, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτών του Νεπάλ (Νεπάλ)
 • 16. Ludivine BANTIGNY, ιστορικός (Γαλλία)
 • 17. Alain BARON, διεθνής επιτροπή της Union syndicale Solidaires (Γαλλία)
 • 18. Jean BATOU, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης (Ελβετία)
 • 19. Abraham BEHAR, γιατρός (Γαλλία)
 • 20. Emma BELLE, Βρετανίδα πολιτισμολόγος, Πανεπιστήμιο Savoie Mont Blanc (Γαλλία)
 • 21. Olivier BESANCENOT, εκπρόσωπος της NPA (Γαλλία)
 • 22. Alain BIHR, επίτιμος καθηγητής κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Bourgogne-Franche-Comté (Γαλλία)
 • 23. Sophie BINET, γενική γραμματέας της UFICT-CGT, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της CGT, επικεφαλής της συλλογικότητας των γυναικών (Γαλλία)
 • 24. Laurence Boffet, εκπρόσωπος του Ensemble! (Γαλλία)
 • 25. Jean-Jacques BOISLAROUSSIE, Ensemble ! (Γαλλία)
 • 26. Alexandra BOJANIC, διεθνής τομέας της FTUU (Γαλλία)
 • 27. Manuel BOMPARD, αναπληρωτής της LFI του Bouches du Rhône (Γαλλία)
 • 28. Mariano BONA, ακτιβιστής σωματείων και συνδικάτων (Γαλλία)
 • 29. Michel BONNIN, διευθυντής μελετών στο EHSS, κέντρο μελετών για τη σύγχρονη και μοντέρνα Κίνα (Γαλλία)
 • 30. Dominique BROYER, κοινωνική λειτουργός (Γαλλία)
 • 31. Nicolas BOUCHAUD, ηθοποιός (Γαλλία)
 • 32. Mickaël BOULOUX, βουλευτής του Ille et Vilaine (Γαλλία)
 • 33. Alima BOUMEDIENE, δικηγόρος (Γαλλία)
 • 34. Pierre BOUTRY, Εθνικός Εκτελεστικός Γραμματέας του Κόμματος της Αριστεράς
 • 35. Tiago BRANQUINO, πολιτιστικός και πολιτικός ακτιβιστής, συνδικαλιστής, εκλεγμένος πολιτικός (Ελβετία)
 • 36. Antoine BRESCIA, συνταξιούχος (Γαλλία)
 • 37. Nicole BRENEZ, ακαδημαϊκός (Γαλλία)
 • 38. Michel BROUÉ, μαθηματικός (Γαλλία)
 • 39. Bertha BUSTOS, (Γαλλία)
 • 40. Tania BUSTOS, δασκάλα (Γαλλία)
 • 41. Michel CAHEN, ομότιμος διευθυντής έρευνας του CNRS στο Sciences Po Bordeaux
 • 42. David LIBREROS CAICEDO, Καθηγητής, Universidad Nacional de Colombia
 • 43. Raul CAMARGO FERNANDEZ (εκπρόσωπος των Anticapitalistas – ισπανικό κράτος)
 • 44. Ana CAMPOS, γιατρός (Πορτογαλία)
 • 45. Robert CANTARELLA, σκηνοθέτης (Γαλλία)
 • 46. Daniel CERIOTTI, διατροφολόγος (Ουρουγουάη)
 • 47. Fernando CHARAMELLO, συνδικαλιστής (Ουρουγουάη)
 • 48. Claude CALAME, ιστορικός, διευθυντής έρευνας EHESS (Γαλλία)
 • 49. Salavatore CANNAVO, δημοσιογράφος – Jacobin Italia
 • 50. Carmen CASTILLO, σκηνοθέτης (Γαλλία)
 • 51. Hélène CHANTEREAU, συνδικαλίστρια της CGT info’Com και ακτιβίστρια της Aplutsoc (Γαλλία)
 • 52. Lou CHESNE, εκπρόσωπος της ATTAC (Γαλλία)
 • 53. Ramiro CHIMURIS, δικηγόρος και οικονομολόγος (Ουρουγουάη)
 • 54. Florence CIARVOLA, Ensemble! (Γαλλία)
 • 55. Herbert CLAROS, γραμματέας διεθνών σχέσεων της CSP Consultas (Βραζιλία)
 • 56. Adrien COLIN, δημοτικός σύμβουλος στο Vevey (Ελβετία)
 • 57. Eliana COMO, συνδικαλίστρια, διοικητική επιτροπή της CGIL (Ιταλία)
 • 58. Philippe CORCUFF, λέκτορας πολιτικών επιστημών στο Sciences Po Lyon
 • 59. Jorge COSTA, Bloco de Esquerdo (Αριστερό Μπλοκ Πορτογαλίας)
 • 60. Pierre COUTAZ, διεθνής τομέας της CGT (Γαλλία)
 • 61. Jean-Louis COUTURE, αγρο-οικονομολόγος, (Γαλλία)
 • 62. Léon CREMIEUX, συνδικαλιστής αεροναυπηγικής Solidaires (Γαλλία)
 • 63. Joseph DAHER, ακαδημαϊκός (Ελβετία)
 • 64. Bruno DALBERTO, συνδικαλιστής (Γαλλία)
 • 65. Christian DANDRES, εθνικός σύμβουλος του PS (Ελβετία)
 • 66. Cybèle DAVID, Εθνική Γραμματέας της Union syndicale Solidaires, υπεύθυνη για τις διεθνείς υποθέσεις (Γαλλία)
 • 67. Gerard DARCEUIL, συνταξιούχος, υπεύθυνος για τις ενώσεις, κομμουνιστής πολίτης (Γαλλία)
 • 68. Sonia DAYAN-HERZBRUN, κοινωνιολόγος (Γαλλία)
 • 69. Bruno DELLA SUDA, Ensemble! (Γαλλία)
 • 70. Monique DENTAL, πρόεδρος του φεμινιστικού δικτύου «Rupture» (Γαλλία)
 • 71. Sophie DESROSIERS, συνταξιούχος λέκτορας στο EHESS (Γαλλία)
 • 72. Jaran DITAPICHAI, πρόεδρος των Δημοκρατών της Ταϊλάνδης χωρίς σύνορα (Ταϊλάνδη)
 • 73. Edme DOMINGUEZ R., Gender And Development In Practice, (Σουηδία)
 • 74. Bernard DREANO, πρόεδρος του CEDETIM (Γαλλία)
 • 75. Valérie DREVILLE, ηθοποιός (Γαλλία)
 • 76. Penelope DUGGAN, συντάκτρια International Viewpoint
 • 77. Sabine ENDERS, ακτιβίστρια της ATTAC (Γαλλία)
 • 78. Behrouz FARAHANY, Σοσιαλιστική Αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους στο Ιράν (Γαλλία)
 • 79. Samuel FARBER, καθηγητής πολιτικών επιστημών (συνταξιούχος) City University of New York (ΗΠΑ)
 • 80. Patrick FARBIAZ, PEPS (για μια λαϊκή και κοινωνική οικολογία) (Γαλλία)
 • 81. Silvia FERRARO, Σύμβουλος του Σάο Πάολο (Βραζιλία)
 • 82. Emmanuel FERNANDES Βουλευτής της 2ης περιφέρειας Bas-Rhin (Γαλλία)83. Nejat FEROUSE, συνομοσπονδιακός σύμβουλος για το Διεθνές Τμήμα της CGT (Γαλλία)
 • 84. Marina FERRERUELA, βουλεύτρια και κοινοβουλευτική συνεργάτης (Γαλλία)
 • 85. Richard FIDLER, ακτιβιστής αλληλεγγύης και μπλόγκερ (Καναδάς)
 • 86. Berivan FIRAT, εκπρόσωπος για τις εξωτερικές σχέσεις του Κουρδικού Δημοκρατικού Συμβουλίου στη Γαλλία (CDK-F)
 • 87. Jacques FONTAINE, Ensemble ! (Γαλλία)
 • 88. Téo FREI, ακτιβιστής της απεργίας για το κλίμα (Ελβετία)
 • 89. Gizelle FREITAS, σύμβουλος του Belém (Βραζιλία)
 • 90. Sam FRIEDMAN, ερευνητής του AIDS, ποιητής, σοσιαλιστής, μέλος του Ουκρανικού Δικτύου Αλληλεγγύης
 • 91. Bernard FRIOT, οικονομολόγος και κοινωνιολόγος της εργασίας (Γαλλία)
 • 92. Mario ROSSI GARRETANO, συνδικαλιστής (Ουρουγουάη)
 • 93. Jean-Paul GARAC, συνταξιούχος (Γαλλία)
 • 94. Franck GAUDICHAUD, ιστορικός, Πανεπιστήμιο Jean Jaurès Τουλούζη (Γαλλία)
 • 95. Sigrid GERARDIN, εθνική γραμματέας αρμόδια για τα δικαιώματα των γυναικών της FSU (Γαλλία)
 • 96. Paolo GILARDI, συνδικαλιστής εκπαιδευτικών (Ελβετία)
 • 97. Liliane GIRAUDON, ποιήτρια (Γαλλία)
 • 98. Matheus GOMES, πολιτειακός βουλευτής, Rio Grande do Sul (Βραζιλία)
 • 99. Alain GONTHIER, δημοτικός σύμβουλος στο Vevey (Ελβετία)
 • 100. José María GONZALEZ, δήμαρχος της πόλης Cadiz (Ισπανία)
 • 101. Catherine GRUNWALD, (Γαλλία)
 • 102. Dorothy GUERRERO, επικεφαλής Πολιτικής και Υποστήριξης, Global Justice Now (Ηνωμένο Βασίλειο)
 • 103. Sébastien GUEX, επίτιμος καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Λωζάνης (Ελβετία)
 • 104. Murielle GUILBERT, συν-εκπρόσωπος της Union syndicale Solidaires (Γαλλία)
 • 105. Mariemme HELIE LUKAS, Αλγερινή κοινωνιολόγος, συνιδρύτρια του Secularism is a Women’s Issue
 • 106. Helena HIRATA, κοινωνιολόγος, ομότιμη ερευνήτρια του CNRS (Γαλλία)
 • 107. Marie HOLZMAN, σινολόγος και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα (Γαλλία)
 • 108. Jocelyne HALLER, αναπληρώτρια του Ensemble à gauche στο Μεγάλο Συμβούλιο (Γενεύη)
 • 109. Ernesto HERRERA, δημοσιογράφος (Ουρουγουάη)
 • 110. Norbert HOLCBLAT, οικονομολόγος (Γαλλία)
 • 111. Carolina IARA, συν-εκπρόσωπος της Πολιτείας του Σάο Πάολο (Βραζιλία)
 • 112. Chantal JAQUET, φιλόσοφος, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Paris 1 Panthéon-Sorbonne (Γαλλία)
 • 113. Bruno JAFFRÉ, εμψυχωτής της ιστοσελίδας thomassankara.net 114.
 • 114. Claire JOBIN, κοινωνιολόγος, αγωνίστρια της φεμινιστικής απεργίας (Ελβετία)
 • 115. Samy JOHSUA, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της ATTAC (Γαλλία)
 • 116. Jean-Pierre JUY, συνταξιούχος δάσκαλος (Γαλλία)
 • 117. Danielle JUY- συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος (Γαλλία)
 • 118. Leslie KAPLAN, συγγραφέας (Γαλλία)
 • 119. William KEACH, ομότιμος καθηγητής Αγγλικών, Πανεπιστήμιο Brown Providence (ΗΠΑ)
 • 120. Andy KERBRAT, βουλευτής του Loire Atlantique (Γαλλία)
 • 121. Babak KIA, Σοσιαλιστική Αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους στο Ιράν (Γαλλία)
 • 122. Aurore KOECHLIN, κοινωνιολόγος, φεμινίστρια και ακτιβίστρια του αντικαπιταλισμού (Γαλλία) 123.
 • 123 Isabel KOIFMANN, συνδικαλίστρια (Ουρουγουάη)
 • 124 – Pierre KHALFA, οικονομολόγος, Ίδρυμα Copernicus (Γαλλία)
 • 125. Jacques KIRSNER, παραγωγός και σεναριογράφος (Γαλλία)
 • 126. Nicolas KLOTZ, σκηνοθέτης (Γαλλία) 127.
 • 127 – Karel KOSTAL, συνταξιούχος (Γαλλία)
 • 128. Hubert KRIVINE, φυσικός, (Γαλλία)
 • 129. Dominique LABOURIER, ηθοποιός (Γαλλία) 130.
 • 130. Françoise LAFRANCESCHINA, συνταξιούχος εκπαιδευτικός (Γαλλία).
 • 131. Jean LAFRANCESCHINA, συνταξιούχος της εθνικής εκπαίδευσης.
 • 132. Dharmasiri LANKAPELI, εκτελών χρέη γραμματέα, Σοσιαλιστικό Λαϊκό Φόρουμ, (Σρι Λάνκα).
 • 133. Michel LANSON, συνταξιούχος δάσκαλος (Γαλλία).
 • 134. Michel LAUVERS, ιστορικός, Πανεπιστήμιο της Κυανής Ακτής (Γαλλία)
 • 135. Michèle LECLERC-OLIVE, καθηγήτρια μαθηματικών, κοινωνιολόγος. CNRS (Γαλλία)
 • 136. Olivier LE COURD MAISON, ακαδημαϊκός (Γαλλία)
 • 137. Charlotte LEDUC, βουλευτής του LFI-NUPES της 3ης εκλογικής περιφέρειας της Moselle (Γαλλία).
 • 138. Marin LEDUN, μυθιστοριογράφος (Γαλλία)
 • 139. Alain LEFRANC, ψυχολόγος (Γαλλία)
 • 140. Alain LEGER, Εκδότης (Γαλλία)
 • 141. Irma LEITES, plenaria memoria y justicia (Ουρουγουάη)
 • 142. Fred LEPLAT, Anticapitalist Resistance (Αγγλία, Ουαλία)
 • 143. Kevin LIN, αγωνιστής και ερευνητής της εργασίας, (Κίνα)
 • 144. Jean-Marc LIRANTE, «Citoyen du Monde» n°184091 (Γαλλία)
 • 145. Elodie LOPEZ, μέλος του Μεγάλου Συμβουλίου του Vaud, Ensemble à Gauche, δημοτικός σύμβουλος, Alternatives decroissance (Ελβετία)
 • 146. Francisco LOUÇA, οικονομολόγος, πανεπιστήμιο της Λισαβόνας (Πορτογαλία)
 • 147. Iza LOURENÇA, δημοτικός σύμβουλος του Belo Horizonte (Βραζιλία)
 • 148. Mickael LOWY, ομότιμος διευθυντής έρευνας στο CNRS (Γαλλία)
 • 149. Bernard MACRET, πρώην αντιδήμαρχος της Γκρενόμπλ (Γαλλία) 150.
 • 150 – Jacqueline MADRENNES, εκλεγμένο μέλος του Ensemble! (Isère-France)
 • 151. Christian MAHIEUX, διεθνές συνδικαλιστικό δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνων (Γαλλία)
 • 152. Jan MALEWSKI, δημοσιογράφος, εκδότης του Inprecor (Γαλλία)
 • 153. Gilles MANCERON, ιστορικός (Γαλλία)
 • 154. Pierre MARAGE, ομότιμος καθηγητής στο Université Libre de Bruxelles (Βέλγιο).
 • 155. Catherine MARGATÉ, επίτιμη δήμαρχος του Malakoff (Γαλλία)
 • 156. Patrick MARGATÉ, ακτιβιστής του PCF σε διεθνή θέματα (Γαλλία)
 • 157. Paul MARTIAL, συνυπεύθυνος της ιστοσελίδας Afrique en Lutte (Γαλλία)
 • 158. Élisa MARTIN, βουλευτής της τρίτης περιφέρειας του Isère (Γαλλία)
 • 159. Maguy MARIN, χορογράφος (Γαλλία).
 • 160 – Gustave MASSIAH, CEDETIM (Γαλλία).
 • 161. Maryvonne MATHEOUD, συμπρόεδρος της Association Iséroise des Amis des Kurdes (Γαλλία).
 • 162. Sonia MEIRE, δημοτική σύμβουλος του Aracaju (Βραζιλία).
 • 163. Omar MENONI, συνδικαλιστής (Ουρουγουάη)
 • 164. Roland MERIEUX, μέλος της ομάδας κινουμένων σχεδίων του Ensemble! (Γαλλία)
 • 165 Silvia Fernandes MICHELI, δασκάλα (Ουρουγουάη)
 • 166. Anwar MIR SATTARI, οικολόγος (Βέλγιο) 167.
 • 167 Mathilde MONNIER, χορογράφος (Γαλλία)
 • 168. 167. Robi MORDER, δικηγόρος και πολιτικός επιστήμονας (Γαλλία)
 • 169. Manuel AGUILA MORA, ιστορικός, αυτόνομο πανεπιστήμιο του Μεξικού (Μεξικό)
 • 170 – Noel MOREL, εξωτερικές σχέσεις, δίκτυο της ελευθεριακής κομμουνιστικής πλατφόρμας (Γαλλία)
 • 171. Mariana MORTAGUA, βουλεύτρια στο πορτογαλικό κοινοβούλιο (Πορτογαλία)
 • 172. Busi MTABANE, φεμινίστρια ακτιβίστρια, (Νότια Αφρική)
 • 173. Dominique MULÉ, συνταξιούχος (Γαλλία)
 • 174. Maryam NAMAZIE, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της γυναίκας (Ηνωμένο Βασίλειο/Ιράν)
 • 175. Olivier NEVEUX, Ακαδημαϊκός (Γαλλία)
 • 176. Stanislas NORDEZ, Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου του Στρασβούργου (Γαλλία)
 • 177. Paula NUNES, συν-εκπρόσωπος της Πολιτείας του Σάο Πάολο (Βραζιλία) 178.
 • 178 Françoise NYFFLER, ακτιβίστρια της φεμινιστικής απεργίας και αναπληρώτρια του Ensemble à Gauche (Ελβετία)
 • 179. Danièle OBONO, αναπληρώτρια της LFI στο Παρίσι (Γαλλία)
 • 180. Solenn OCHSNER, συνδικαλίστρια, ακτιβίστρια της φεμινιστικής απεργίας και του κλίματος (Ελβετία)
 • 181. Andrés OLIVETTI, συνδικαλιστής (Ουρουγουάη)
 • 182. Annick OSMOND, κοινωνιο-ανθρωπολόγος (Γαλλία)
 • 183. Ugo PALHETA, κοινωνιολόγος (Γαλλία)
 • 184. Mathilde PANOT, βουλευτής του Val de Marne, πρόεδρος της ομάδας LFI στην Εθνοσυνέλευση (Γαλλία)
 • 185. Ian PARKER, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ (Αγγλία)
 • 186. Olivier PARRIAUX, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Lyon-Saint Etienne (Γαλλία)
 • 187. Henri PASCAL, κοινωνιολόγος (Γαλλία)
 • 188. Jaime PASTOR, πολιτικός επιστήμονας και διευθυντής της επιθεώρησης «Viento Sur» (ισπανικό κράτος)
 • 189. Claire PATRAS, πολίτης κατά του σκοταδισμού και όλων των δικτατοριών (Γαλλία)
 • 190. Roland PFEFFERKORN, κοινωνιολόγος, Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου (Γαλλία)
 • 191. Elisabeth PERCEVAL, σκηνοθέτης (Γαλλία)
 • 192. Jean-François PELLISSIER, εκπρόσωπος του Ensemble! (Γαλλία)
 • 193. Marianne PERRON, επαγγελματίας υγείας, φεμινίστρια και αντικαπιταλιστική ακτιβίστρια (Γαλλία)
 • 194. Martyne PERROT, κοινωνιολόγος (Γαλλία)
 • 195. Serge PEY, συγγραφέας (Γαλλία)
 • 196. Nicole PHELOUZAT, κοινωνιολόγος στο CNRS (Γαλλία)
 • 197. Alice PICARD, εκπρόσωπος της ATTAC (Γαλλία)
 • 198. Mike PIKEN, οικοσοσιαλιστής, (Σκωτία)
 • 199. Boris PLAZZI, γραμματέας διεθνών σχέσεων της συνομοσπονδίας CGT (Γαλλία)
 • 200. Charles POST, κοινωνιολόγος, μέλος της συντακτικής επιτροπής του Spectre, μέλος της συλλογικότητας Tempest (ΗΠΑ)
 • 201. Christine POUPIN, εκπρόσωπος του NPA (Γαλλία)
 • 202. Philippe POUTOU, εκπρόσωπος του NPA (Γαλλία)
 • 203. Stéphanie PREZIOSO, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, Ensemble à gauche (Ελβετία)
 • 204. Nadège PRUGNARD, συγγραφέας, ηθοποιός, σκηνοθέτης (Γαλλία)
 • 205. José Manuel PUREZA, καθηγητής, Πανεπιστήμιο της Κοΐμπρα (Πορτογαλία)
 • 206. Luc QUINTON, πλαστικός καλλιτέχνης και ιστοριογράφος (Γαλλία)
 • 207. Jean-Claude RABEHERIFARA, κοινωνιολόγος (Μαδαγασκάρη και Γαλλία)
 • 208. Martine RAIS, γιατρός (Ελβετία)
 • 209. Bernadette RICHARD, συνταξιούχος της Εθνικής Εκπαίδευσης (Γαλλία) 210.
 • 210 Rebeca RIELA, οικονομολόγος (Ουρουγουάη)
 • 211. Laurent RIPART, ιστορικός στο Πανεπιστήμιο Savoie Mont Blanc (Γαλλία)
 • 212. Gilles ROCIPON, αρχιτέκτονας (Γαλλία)
 • 213. Rosine ROCIPON, συνταξιούχος της δημόσιας διοίκησης.
 • 214. Teresa RODRIGUEZ, πρώην βουλευτής και εκπρόσωπος της Adelante Andalucía (ισπανικό κράτος).
 • 215. Ema Graciela ROMERO, δικηγόρος (Ουρουγουάη).
 • 216. Pierre ROUSSET, διεθνολόγος, συνυπεύθυνος της ιστοσελίδας ESSF (Γαλλία)
 • 217. Pierre SACCOMAN, συνταξιούχος CNRS (Γαλλία)
 • 218. Henri SAINT-JEAN, υπεύθυνος για τις ενώσεις (Γαλλία)
 • 219. Yoshichi SAKAI, Επαναστατική Κομμουνιστική Λίγκα Ιαπωνίας (Ιαπωνία)
 • 220. Sara SALEMI, Σοσιαλιστική Αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους στο Ιράν (Γαλλία)
 • 221. Pauline SALINGUE, εκπρόσωπος του NPA (Γαλλία)
 • 222. Catherine SAMARY, οικονομολόγος του alterglobalist (Γαλλία)
 • 223. Mariana SANCHEZ, δημοσιογράφος και εκδότης, ακτιβίστρια της SNJ CGT και του Ensemble! (Γαλλία)
 • 224. Cobas SARDEGNA, UNICOBAS (Ιταλία)
 • 225. Jean-Jacques SARTÉ, δικηγόρος (Γαλλία)
 • 226. Jacob SCHÄFER, συνδικαλιστής (Γερμανία)
 • 227. Janick SCHAUFELBUEHL, αναπληρωτής καθηγητής Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστήμιο της Λωζάνης (Ελβετία)
 • 228. Marc SCHLESSER, Décroissance Alternative (Ελβετία)
 • 229. Edouard SCHOENE, κομμουνιστής (Γαλλία) 230.
 • 230 Helen C. SCOTT, Καθηγήτρια Αγγλικών, Πανεπιστήμιο του Βερμόντ (ΗΠΑ)
 • 231. Houshang SEPEHR, εκδότης του Iran Echo – Σοσιαλιστική Αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους στο Ιράν (Γαλλία)
 • 232. Patrick SERIS, συνδικαλιστής (Γαλλία)
 • 233. Yasmine SIBLOT, κοινωνιολόγος (Γαλλία)
 • 234. Cécile SILHOUETTE, Ensemble ! (Γαλλία)
 • 235. Francis SITEL, ομάδα εμψύχωσης του Ensemble! (Γαλλία)
 • 236. Omar SLAOUTI, δάσκαλος, αντιρατσιστής ακτιβιστής, εκλεγμένος στο Argenteuil (Γαλλία)
 • 237. Ashley SMITH, Tempest Collective, (ΗΠΑ)
 • 238. Odile SOULIER (Γαλλία)
 • 239. Alda SOUSA, μαθηματικός, Πανεπιστήμιο του Πόρτο (Πορτογαλία) 240.
 • 240 Claude STAZAN, CEDETIM (Γαλλία)
 • 241. Isabelle STENGERS, φιλόσοφος (Βέλγιο)
 • 242. Quentin TALON, μαθηματικός, δημοτικός σύμβουλος στο Montreux (Ελβετία)
 • 243. Daniel TANURO, οικοσοσιαλιστής συγγραφέας (Βέλγιο)
 • 244. Farooq TARIQ, πρόεδρος του κόμματος Haqooq Khalq Paksitan (Πακιστάν).
 • 245. Josette TAWILL, συνταξιούχος (Γαλλία)
 • 246. Imad TEMIZA, Γραμματέας της Παλαιστινιακής Ένωσης Εργαζομένων στα Ταχυδρομεία (Παλαιστίνη)
 • 247. Benoît TESTE, Γενικός Γραμματέας της FSU (Γαλλία)
 • 248. Claudia THALLMAYER, (συν)συντονίστρια του WIDE (Αυστρία)
 • 249. Julien THERY, ιστορικός στο Πανεπιστήμιο Louis Lumière Lyon 2 και πρόεδρος του Média (Γαλλία).
 • 250 – João TEIXERA LOPES, κοινωνιολόγος, Πανεπιστήμιο του Πόρτο (Πορτογαλία)
 • 251. Sylvie TISSOT, κοινωνιολόγος (Γαλλία)
 • 252. Marc TOMCZAK, ερευνητής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λωρραίνης (Γαλλία).
 • 253. Pascal TORRE, αναπληρωτής επικεφαλής του διεθνούς τομέα του PCF (Γαλλία)
 • 254. Éric TOUSSAINT, πολιτικός επιστήμονας, Πανεπιστήμια Liège και Paris 8, μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ (Βέλγιο).
 • 255. Enzo TRAVERSO, ιστορικός
 • 256. Josette TRAT, ακαδημαϊκός, φεμινίστρια ακτιβίστρια (Γαλλία)
 • 257. Stéphanie TREILLET, οικονομολόγος, Ensemble ! (Γαλλία)
 • 258. Anne TRISTAN (Γαλλία)
 • 259. Aurélie TROUVÉ, βουλευτής του Seine-Saint-Denis (Γαλλία) 260.
 • 260 Anne TUAILLON, υπεύθυνη για τις ενώσεις – Διεθνής αλληλεγγύη / ίσα δικαιώματα
 • 261. Franco TURIGLIATTO, πρώην γερουσιαστής (Ιταλία)
 • 262. Philippe TUR (Γαλλία)
 • 263. Guy TUSCHER, πιλότος αεροπλάνου (Γαλλία)
 • 264. Charles-André UDRY, οικονομολόγος και διευθυντής της ιστοσελίδας Alencontre (Ελβετία)
 • 265. Agnès UGGERI, δασκάλα (Γαλλία)
 • 266. Mario UNDA, κοινωνιολόγος (Εκουαδόρ)
 • 267. Miguel URBAN, ευρωβουλευτής (ισπανικό κράτος)
 • 268. Roseline VACHETTA, πρώην ευρωβουλευτής – NPA (Γαλλία)
 • 269. Achin VANAIK, συνταξιούχος καθηγητής, Πανεπιστήμιο του Δελχί
 • 270. Ελένη ΒΑΡΙΚΑΣ, ομότιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Paris 8 (Γαλλία)
 • 271. Christiane VOLLAIRE, φιλόσοφος (Γαλλία)
 • 272. Léo WALTER Βουλευτής της Alpes-de-Haute-Provence, κοινοβουλευτική ομάδα LFI-NUPES (Γαλλία)
 • 273. Thomas WEYTS, SAP – Αντικαπιταλιστής, (Βέλγιο)
 • 274. Youlie YAMAMOTO, εκπρόσωπος της ATTAC (Γαλλία)
 • 275. Karen YAMANAKA, Επαναστατική Κομμουνιστική Λίγκα Ιαπωνίας (Ιαπωνία)
 • 276. Erika DEUBER ZIEGLER, ιστορικός τέχνης (Ελβετία)
 • 277. Jean ZIEGLER, κοινωνιολόγος, διεθνιστής, πολιτικός (Ελβετία)

Το κείμενο των υπογραφών:

στα γαλλικά: Blog Mediapart

στα αγγλικά: International Viewpoint


https://tpt4.org/?p=8290

There is one comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s