4η Διεθνής: Δήλωση για τις εκλογές στη Σρι Λάνκα

Δήλωση του Γραφείου της 4ης Διεθνούς

Για τις επερχόμενες εκλογές στη Σρι Λάνκα

[Η παρούσα ανακοίνωση έγινε από το Γραφείο της 4ης Διεθνούς στις 30 Ιουνίου 2020]

Στις ερχόμενες εκλογές της 5ης Αυγούστου στη Σρι Λάνκα, ο Vikramabahu “Bahu” Karunaratne, επικεφαλής του NSSP, θα είναι υποψήφιος, στην περιφέρεια Καλουτάρα, του Ενωτικού Εθνικού Κόμματος (UNP), υποστηρίζοντας τον τέως πρωθυπουργό του UNP, Ranil Wickremesinghe. Είναι σαφές ότι το UNP είναι ένα αστικό κόμμα, ένα δεξιό κόμμα και ένα από τα κόμματα που κυβερνούν παραδοσιακά τη Σρι Λάνκα.

Το NSSP είναι η μία από τις δύο οργανώσεις στη Σρι Λάνκα που συνδέονται με την 4η Διεθνή, αλλά η εκλογική υποψηφιότητα σε λίστα ενός κόμματος όπως το UNP βρίσκεται καταφανώς σε αντίφαση με τις αρχές της 4ης Διεθνούς. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την εξήγηση του NSSP ότι η υποψηφιότητα του Μπαχού αποτελεί παράδειγμα «ενιαίου μετώπου» με σοσιαλδημοκράτες, καθώς το UNP δεν είναι σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Και μάλιστα είναι ένα αστικό κόμμα της καπιταλιστικής τάξης, πλήρες μέλος της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης [International Democrat Union], στην οποία συμμετέχει μαζί με τους Ρεπουμπλικάνους των ΗΠΑ, τους Βρετανούς Τόρυς και τον Narendra Modi του BJP.

Καλούμε τις προοδευτικές δυνάμεις της Σρι Λάνκα να μην υποστηρίξουν το UNP, ούτε και το SLPP ή και οποιοδήποτε άλλο αστικό κόμμα, αλλά να ενδυναμώσουν τις κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις της εργατική τάξης και του σοσιαλισμού.

Γραφείο της 4ης Διεθνούς

30 Ιουνίου 2020

Μετάφραση: Περιοδικό «4 »

από το αγγλικό: Statement on upcoming elections in Sri Lanka


https://tpt4.org/?p=4855

There are 1 comments

Σχολιάστε