Πανεργατικό ενιαίο μέτωπο την Πρωτομαγιά -Σπάρτακος 1934

Σπάρτακος 64, Απρίλης 2002


Σ Π Α Ρ Τ Α Κ Ο Σ

ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΗΣ Α.ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε (ΟΜΑΔΑ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ)

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Γ’, ΧΡΟΝΟΣ Β’ ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 51 ΑΘΗΝΑ, 1 ΜΑΪΟΥ 1934

ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ 1934

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Προς την εργατική τάξη, τους χωρικούς, στρατιώτες, ναύτες και όλους τους φτωχούς βιοπαλαιστές.

Σύντροφοι!

Μέσα σε φοβερά προμηνύματα καινούργιου πολέμου και μέσα στους αλλαλαγμούς της φασιστικής τρομοκρατίας που ματώνει και βασανίζει τους εργαζόμενους σε μια σειρά χώρες, έρχεται η φετεινή Κόκκινη Πρωτομαγιά.

Πέντε χρόνια κρίση οικονομική βαστάει στην αθλιότητα και στην ανεργία το προλεταριάτο και καταστρέφει τους μέσους και μικροαστούς βιοπαλαιστές στις πόλεις και σα χωριά. Το σύστημα του διεθνικού καπιταλισμού εξαρθρώνεται και η οικονομική αναρχία σπρώχνει τους μεγιστάνες του Κεφαλαίου κάθε χώρας σε μια απεγνωσμένη πολιτική για να συγκρατήσουνε το κοινωνικό τους σύστημα που τρίζει συθέμελα. Τους σπρώχνει στην παραφροσύνη του οικονομικού εθνικισμού με τα δασμολογικά τείχη και με τη σκανδαλώδη προστασία των βιομηχανιών, -για να σταματήσουνε την κρίση στις πόρτες τους, που οι συνέπειές της όμως μπαίνουνε καθεμέρα από χίλιες δυό άλλες μεριές, γιατί είναι παγκόσμιες και ακαταμάχητες. Τους σπρώχνει στο σχηματισμό νέων στρατιωτικών συμμαχιών και σε πυρετώδεις πολεμικές παρασκευές, στα εργοστάσια πολεμοφοδίων, στα ναυπηγεία, στα χημικά εργαστήρια για να ξαναμοιράσουνε με τα όπλα τις αγορές του κόσμου. Τους σπρώχνει στις φασιστικές διχτατορίες, στην κατάργηση κάθε ίχνους δημοκρατικής ελευθερίας του προλεταριάτου και όλων των εργαζομένων, – για να σταματήσουνε έτσι, με τη φωτιά και το σίδερο την επαναστατική εξέγερση των μαζών.

Λυσσομανάει στη Μεσευρώπη, στη Πολωνία, στην Ιταλία, στην Αυστρία κλπ. η ματοβαμένη τρομοκρατία του φασισμού και της στρατιωτικής Διχτατορίας. Κυριαρχήσανε με την αποσύνθεση και σύγχυση που έφερε στις γραμμές του προλεταριάτου η προδοτική Σοσιαλδημοκρατία και η πολιτική του σταλινικού Κεντρισμού. Πάνω στο πρότυπό τους ετοιμάζει η μεγάλη Κεφαλαιοκρατία την ωμή της Διχτατορία και στις άλλες χώρε. Το ίδιο και στην Ελλάδα ετοιμάζουνε συστηματικά την ωμή τους Διχτατορία οι καπιταλιστές με τα δυο στρατιωτικοπολιτικά τους συγκροτήαμτα, φιλελεύθερο και λαϊκοκονδυλικό, με την «τρίτη κατάσταση» με τις φασιστικές και συνωμοτικές τους οργανώσεις έχοντας κιόλας εγκαθιδρύσει ως ένα βαθμό τη λευκή τους τρομοκρατία πάνω στην εργατική τάξη με την αστυνομική βία με την αντεργατική νομοθεσία και δικαιοσύνη τους, με τη φυλάκιση και εξορία και το βασανισμό χιλιάδων αγωνιστών της εργατικής τάξης, με τις επιδρομές και εμπρησμούς που αρχίσανε να οργανώνουνε οι φασιστικές ορδές τους στην Μακεδονία, στην Αθήνα, στον Πειραιά κ.α.

Η επιδρομή του Ιαπωνικού Ιμπεριαλισμού στην `Απω Ανατολή που ξέσκισε στη Γενέβη τον υποκριτικό πέπλο της κοινωνίας των ληστών, ο λυσσασμένος ανταγωνισμός των πολεμικών παρασκευών και το κυνικό από όλους τους υπεύθυνους πολιτικούς της κεφαλαιοκρατίας κήρυγμα του νέου πολέμου πούρχεται ύστερ’ από το ξεμασκάρεμα της πατσιφιστικής φάρσας τους από τα 1918, -φανερώνουν ότι ο καπιταλισμός βρίσκεται και πάλι στην παραμονή νέων πολεμικών ανθρωποσφαγών.

Το βαλκανικό ηφαίστειο κοχλάζει και πάλι. Το σύμφωνο του Τσαλδάρη ξεσκεπάστηκε πια και φάνηκε καθαρά πως είναι, όπως τόλεγαν εξαρχής οι κομμουνιστές, σύμφωνο του νέου βαλκανικού Πολέμου. Και οι ρόλοι μοιραστήκανε από την ελληνική μπουρζουαζία ανάμεσα στα δύο πολιτικά της συγκροτήματα: στα διπλωματικά μπλοκ του αυριανού πολέμου. Ο Τσαλδάρης σιγοντάρει το Γαλλικό Ιμπεριαλισμό και τη Γιουγκοσλαβία, ενώ ο τετραπέρατος Κρητικός ερωτοτροπεί καιροσκοπικά (κάτω από ψεύτικους φιλειρηνισμούς-αυτός ο Βενιζέλος-Πόλεμος του 1912-22!) με την αγγλική αλεπού και με τους μαυροχίτωνες της Ιταλίας.

Η παγκόσμια προλεταριακή επανάσταση κι ο σοσιαλισμός είναι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά η μοναδική διέξοδος της ανθρωπότητας από τις φρίκες των ιμπεριαλιστικών πολέμων και από την οικονομική αναρχία. Αυτό τον κίνδυνο τρέμουν οι ιμπεριαλιστές του κόσμου, και γι’αυτό καταφεύγουνε στο φασιστικό τρόμο για να πνίξουνε πριν από όλα την πρωτοπορεία της Κοινωνικής επανάστασης, το προλεταριάτο. Γι’αυτό οργανώνουνε-ανοιχτά, είτε δόλια κάτω από «Φιλικές» διπλωματικές φράσεις- τον αντισοβιετικό πόλεμο.


Σπάρτακος 64, Απρίλης 2002

Αρχείο Σπάρτακου


https://tpt4.org/?p=2965

There is one comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s