NPA: Αλληλεγγύη με την αντίσταση του ουκρανικού λαού!

NPA (Γαλλία) – εβδομαδιαία προκήρυξη 13/9/2022

[Αναδημοσίευση από το elaliberta.gr ]

Αλληλεγγύη με την αντίσταση του ουκρανικού λαού!

Εδώ και επτά μήνες ο ουκρανικός λαός αντιστέκεται στην εισβολή του στρατού του Πούτιν. Η θεαματική αυτή αντίσταση απέναντι στο δεύτερο στρατό παγκοσμίως δεν θα ήταν δυνατή χωρίς μια μαζική λαϊκή υποστήριξη.

Ο Πούτιν μπορεί να ηττηθεί

Οι πρόσφατες επιτυχίες των αντεπιθέσεων του ουκρανικού στρατού, όποια και να είναι η συνέχειά τους, συμβολίζουν ακριβώς αυτή τη λαϊκή θέληση να απελευθερωθεί το σύνολο της επικράτειάς τους. Πρόκειται ασφαλώς για έναν αγώνα εθνικής απελευθέρωσης που διεξάγει ο ουκρανικός λαός, ο οποίος αντιμετωπίζει ακόμα και την άρνηση της ύπαρξής του. Η ιμπεριαλιστική επίθεση του Πούτιν μπορεί να ηττηθεί.

Οι μάχες, οι βομβαρδισμοί, έχουν ήδη προκαλέσει την απώλεια δεκάδων χιλιάδων ανθρώπινων ζωών στην Ουκρανία και κινδυνεύουν επίσης να προκαλέσουν και μεγάλη πυρηνική καταστροφή. Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη, που βρίσκεται στις όχθες του Δνείπερου, στη γραμμή του μετώπου, έχει υποστεί πολλαπλούς βομβαρδισμούς και σοβαρές ζημιές από το Φλεβάρη, σε ένα χώρο που εξακολουθεί να έχει καταληφθεί από το ρώσικο στρατό, τους ανθρώπους του και τον εξοπλισμό του. Οι καταστροφές σε βιομηχανικές περιοχές επίσης έχουν επιφέρει συχνά ανεπανόρθωτες οικολογικές ζημιές στα ανατολικά της χώρας.

Η ειρήνη προϋποθέτει την απόσυρση χωρίς όρους του στρατού του Πούτιν, ο οποίος έχει καταλάβει το 20% της επικράτειας της χώρας. Είναι απολύτως θεμιτό οι Ουκρανοί/ές να αμύνονται στρατιωτικά και να λάβουν και όλα τα όπλα που χρειάζονται για την απελευθέρωσή τους. Το κοινωνικό μας στρατόπεδο δεν πρέπει να τσιγκουνευτεί την υποστήριξή του και να επιβάλει την άμεση αποστρατιωτικοποίηση της περιμέτρου της Ζαπορίζια.

Μια αντικοινωνική επίθεση των ισχυρών

Η Γαλλία και οι ηγέτες στη Δύση δεν πίστευαν καθόλου ότι ο ουκρανικός λαός θα αντιστεκόταν στο ρώσικο στρατό. Ετοιμάζονταν να ρίξουν μερικά κροκοδείλια δάκρυα, όπως το έκαναν και το 2014, κατά την εισβολή στην Κριμαία και σε ένα τμήμα του Ντονμπάς. Αλλά κατόπιν, οι ΗΠΑ και η ΕΕ θέλησαν να επωφεληθούν από την απρόσμενη αυτή αντίσταση, για να ενισχύσουν τις δικές τους πολιτικές, να επεκτείνουν το ΝΑΤΟ και τις στρατιωτικές τους δαπάνες. Στη Γαλλία, η κυβέρνηση οχυρώνεται πίσω από τις ελάχιστες αποστολές όπλων στην Ουκρανία (έρχεται 11η στην Ευρώπη) για να δικαιολογήσει μια αύξηση κατά τρία δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο του στρατιωτικού της προϋπολογισμού… που είχε προβλεφθεί πολύ πριν από το 2022!

Ο πόλεμος στην Ουκρανία χρησιμοποιείται επίσης και ως ντροπιαστικό άλλοθι για να δικαιολογήσει όλες τις αυξήσεις τιμών στην ενέργεια, στα τρόφιμα, κλπ. Αυξήσεις που προωθούνται από τα τραστ της ενέργειας, της διατροφής και των επικοινωνιών. Και στην ίδια την Ουκρανία, ο στρατιωτικός νόμος βοηθάει τη φιλελεύθερη κυβέρνηση Ζελένσκι να τα βάλει με τα δικαιώματα των μισθωτών, να περάσει νομοσχέδια που αποδιαρθρώνουν τα κοινωνικά δικαιώματα και ευνοούν τους μεγάλους ουκρανούς καπιταλιστές.

Να προσφέρουμε συγκεκριμένη υποστήριξη

Ανεξάρτητα από κάθε κυβέρνηση και κάθε ιμπεριαλισμό, οικοδομούνται τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ευρώπη συγκεκριμένες καμπάνιες (στις οποίες συμμετέχει και το NPA). Αυτές οργανώνουν ανθρωπιστική και υλική βοήθεια προς την αντίσταση στην Ουκρανία, σε όλες τις συλλογικότητες, συνδικάτα, φεμινιστικά, οικολογικά, αντικαπιταλιστικά κινήματα που συμμετέχουν, εκεί, στην αντίσταση σε όλες της τις μορφές κατά της εισβολής, αλλά και που παλεύουν ταυτόχρονα ενάντια στα αντικοινωνικά μέτρα.

Οι καμπάνιες αυτές, οργανωμένες “από τα κάτω”, προσφέρουν επίσης βοήθεια και στην αντιπολεμική αντιπολίτευση, την φιμωμένη από τον Πούτιν, στη Ρωσία και στη Λευκορωσία. Βοήθεια επίσης και στους πρόσφυγες, μέσα και έξω από την Ουκρανία, απαιτώντας ταυτόχρονα οι διευκολύνσεις που παρέχονται στους Ουκρανούς/ές να χορηγούνται σε όλους τους πρόσφυγες. Οι καμπάνιες αυτές αξίζουν την πιο πλατιά μας υποστήριξη.

NPA (Γαλλία)

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022

[Αναδημοσίευση από το elaliberta.gr μετάφραση: Τάσος Αναστασιάδης]


Για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, βλέπε και άλλες σχετικές αναρτήσεις στο site μας εδώ


https://tpt4.org/?p=7981

There is one comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s