Αυτά τα «ενοχλητικά παιδιά» της Ρωσίας

Российское социалистическое движение -РСД (Ρωσικό Σοσιαλιστικό Κίνημα)

Το καθεστώς σε πόλεμο κατά της ρωσικής νεολαίας

«Αυτά τα ενοχλητικά παιδιά»

[Αναδημοσίευση από το: elaliberta.gr]

Η υποστήριξη για την «ειδική επιχείρηση» του Πούτιν στην Ουκρανία βρίσκεται σχεδόν κατά ένα τέταρτο χαμηλότερα μεταξύ των νέων από ό,τι μεταξύ των μελών της παλαιότερης γενιάς, σύμφωνα με διάφορες επίσημες και ανεξάρτητες έρευνες. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, διότι οι νέοι είναι αυτοί που θα πρέπει να επωμιστούν το κόστος των καθεστωτικών περιπετειών στο εξωτερικό: το βασικό επιτόκιο της Κεντρικής Τράπεζας 20% και η κατάργηση των προγραμμάτων ανακούφισης των ενυπόθηκων δανείων καθιστούν αδύνατη την αγορά κατοικίας, η ανεργία αυξάνεται κατακόρυφα και οι γνωστές διαδικτυακές υπηρεσίες κλείνουν. Τα δελτία ειδήσεων για τις χιλιάδες συλλήψεις σε συγκεντρώσεις και πικετοφορίες τις τελευταίες εβδομάδες παρουσίασαν σχεδόν αποκλειστικά νεαρά πρόσωπα.

Οι αχάριστοι νέοι ενοχλούν εδώ και καιρό τις ελίτ της Ρωσίας. Ο Μιχαήλ Λεόντιεφ, προπαγανδιστής της τηλεόρασης και αντιπρόεδρος της Rosneft, πρότεινε μάλιστα πριν από μερικά χρόνια να χάσουν οι νέοι το δικαίωμα ψήφου, διότι «διαφορετικά θα χάσουμε τη χώρα». «Αυτοί οι άνθρωποι είναι εντελώς αδαείς, σχεδόν όπως στην Ουκρανία. Είναι απαίσιο», υποστήριξε.

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας [LDPR] έχει επιδοθεί σε μια ειδική επιχείρηση για την «αποστρατιωτικοποίηση» της φανταστικής «Ουκρανίας στο μυαλό των ανθρώπων» από τότε που ο ηγέτης του κόμματός του, ο διαβόητος εθνικιστής Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, ανάρρωσε από τον COVID. Στις 16 Μαρτίου, η παράταξη LDPR στην Κρατική Δούμα πρότεινε δημοψήφισμα για την επαναφορά της θανατικής ποινής. Οι οπαδοί του Ζιρινόφσκι δήλωσαν: «Η Ρωσία εγκαταλείπει το Συμβούλιο της Ευρώπης, πράγμα που σημαίνει ότι αποτινάσσει τις αλυσίδες των ξένων αξιών και κανόνων. Μία από αυτές τις αξίες είναι η κατάργηση της θανατικής ποινής». Το LDPR προτείνει τη χρήση της θανατικής ποινής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Θεωρούμε την πρωτοβουλία αυτή ως επίθεση στους νέους. Οι κατάφωρα κατασκευασμένες υποθέσεις «αντιτρομοκρατίας», η υπόθεση του Δικτύου (Set) και του Νέου Μεγαλείου (Novoe velichie)1, έχουν καταστρέψει τις ζωές πολλών νέων ανδρών και γυναικών, των οποίων το μόνο λάθος ήταν ότι «προετοιμάζονταν να εκπαιδευτούν» για… κάτι.

Οι πρωτοβουλίες του LDPR είναι δικές τους ή υπαγορεύτηκαν από τα πάνω; Όπως και να έχει, είναι προφανές ότι οι ρωσικές ελίτ πανικοβάλλονται, βλέποντας σημάδια μιας επαναστατικής κατάστασης στη ρωσική κοινωνία. Τίθεται το ερώτημα: έχει μέλλον μια κυβέρνηση που φοβάται τόσο πολύ τη νεολαία της;

Ρωσικό Σοσιαλιστικό Κίνημα(*)

18/3/2022

(*) Το Ρώσικο Σοσιαλιστικό Κίνημα (Российское социалистическое движение -РСД) είναι μια οργάνωση της ριζοσπαστικής αριστεράς στην οποία συμμετέχουν και τα μέλη της 4ης Διεθνούς στη Ρωσία.

[Αναδημοσίευση από το: elaliberta.gr]

Πηγή: Russian Socialist Movement, “Russia: Those Meddling Kids”, Europe Solidaire Sans Frontières, 18 Μαρτίου 2022,  http://www.europe-solidaire.org/spip.php?article61695, από το facebookhttps://www.facebook.com/100068895382686/posts/273001968339647/


Σημειώσεις

1 [Σ.τ.Μ:] Για τις υποθέσεις του Δικτύου και του Νέου Μεγαλείου, βλ.: “The Kremlin’s Political Prisoners: The Case of New Greatness”, Free Russia Foundation, 19 Ιουλίου 2019,  https://www.4freerussia.org/the-kremlin-s-political-prisoners-the-case-of-new-greatness/. “‘It’s a death sentence’ The scene inside and outside the courthouse as the defendants in a controversial Russian extremism case received their sentences”, Meduza, 7 Αυγούστου 2020,  https://meduza.io/en/feature/2020/08/07/it-s-a-death-sentence.


https://tpt4.org/?p=7404

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s