Αλγερία: Αλληλεγγύη με το PST!

Η «αναστολή» του Σοσιαλιστικού Κόμματος των Εργαζομένων είναι αύξηση της καταστολής στην Αλγερία:

Αλγερία

«Ο αγώνας μας μέσα στο λαό και τους εργαζόμενους για ελευθερίες και κοινωνική δικαιοσύνη θα συνεχίσει!»

PST 21/1/2022

Στο πλαίσιο σκλήρυνσης της καταστολής, και αντίθετα από όλα τα προγνωστικά, το Συμβούλιο της Επικρατείας διέταξε, χτες, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, την προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων του κόμματός μας και το κλείσιμο των γραφείων μας. Πρόκειται για σοβαρό προηγούμενο κατά του πολυκομματισμού και για πρόσθετο απαράδεκτο πλήγμα κατά των δημοκρατικών ελευθεριών στη χώρα μας.

Πρέπει να θυμίσουμε πως η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά τη μήνυση που κατέθεσε στις 26 Απριλίου 2021 ο υπουργός εσωτερικών. Με πρόσχημα την καθυστέρηση στη διοργάνωση του συνεδρίου μας, η καταχρηστική δικαστική αυτή ενέργεια έγινε πριν από την παρέλευση της προθεσμίας 15 ημερών που δίδεται μετά την προειδοποίηση που μας απευθύνθηκε, αφενός, και αφετέρου μετά από τη διεξαγωγή ακριβώς του συνεδρίου μας και την κατάθεση των σχετικών ντοκουμέντων στο υπουργείο εσωτερικών με δικαστικό κλητήρα.

Πρόκειται, για εμάς, για μια απόφαση που ενισχύει την καταστολή. Πράγματι, πάνω από 300 πολιτικοί κρατούμενοι και φυλακισμένοι γνώμης σαπίζουν στις φυλακές και εκατοντάδες άλλοι διώκονται. Είναι νεαροί/ές αγωνιστές του Χιράκ και ακτιβιστές στα κοινωνικά δίκτυα, δημοσιογράφοι και δικηγόροι, πανεπιστημιακοί και μέλη συλλογικοτήτων, πολιτικοί ηγέτες της αντιπολίτευσης, όπως ο Fethi Ghares, και συνδικαλιστές, όπως ο Kaddour Chouicha, και πολλοί άλλοι. Ο στόχος επίσης είναι να πληρώσει το κόμμα μας τις πολιτικές του θέσεις και την αποφασιστική του στράτευση στο Χιράκ, ενάντια στην καταστολή και στο πλευρό των κοινωνικών αγώνων των εργαζομένων και των λαϊκών μαζών.

Αλλά η κατασταλτική αυτή κλιμάκωση αποτελεί επίσης σοβαρό γλίστρημα προς εξασθένιση της αντίστασης της χώρας μας απέναντι στις εξωτερικές απειλές και αντιβαίνει τα επίσημα λογίδρια για επείγουσα συγκρότηση ενός εσωτερικού αντισιωνιστικού και αντιιμπεριαλιστικού μετώπου.

Για το κόμμα μας, η πάλη για τις δημοκρατικές ελευθερίες, την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη, που ξεκίνησε ήδη από την παρανομία το 1974 και συνεχίστηκε μετά το 1989, στο πλαίσιο του PST, συνεχίζει. Είναι ένας ιστορικός αγώνας που ενσάρκωσαν πολλές γενιές αγωνιστών του ρεύματός μας και που το πλήρωσαν ενίοτε και με τη ζωή τους. Σήμερα επίσης ο αγώνας μας συνεχίζει μέσα στους εργαζόμενους και μέσα στο λαό μας ενάντια στην καταστολή, για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και των κρατουμένων γνώμης και για το σεβασμό και την επικύρωση των δημοκρατικών ελευθεριών. Είναι ένας αγώνας για την πραγματική άσκηση της λαϊκής επικυριαρχίας, έως και στις οικονομικές και κοινωνικές επιλογές. Ένας αγώνας κατά των φιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών και ενάντια στον έλεγχο από τον ιμπεριαλισμό και τις μεγάλες ξένες δυνάμεις του εθνικού μας πλούτου και της ανεξαρτησίας μας. Ένας αγώνας για την εκλογή μιας κυρίαρχης συντακτικής συνέλευσης αντιπροσωπευτικής των δημοκρατικών και κοινωνικών βουλήσεων της πλειονότητας του λαού μας.

Στις συνθήκες αυτές, το κόμμα μας ευχαριστεί τις εθνικές και διεθνείς εκφράσεις αλληλεγγύης που συνεχίζουν να καταφτάνουν, μετά την αναγγελία της απόφασης για αναστολή του PST και τις θεωρεί ως αναγκαίο μοχλό κατά της καταστολής και του αυταρχισμού.

Μια αντιπροσωπεία του κόμματός μας, μόλις επιβεβαιωθεί γραπτώς η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα επισκεφτεί το υπουργείο εσωτερικών για να πληροφορηθεί για τις διαδικασίες άρσης αυτής της άδικης αναστολής.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

Η Εθνική Ηγεσία του PST (Σοσιαλιστικό Κόμμα των Εργαζομένων) -Αλγερία

21/1/2022


Αλγερία, καταστολή:

Αναπαράγουμε το μήνυμα του Mahmoud Rechidi από την ιστοσελίδα του PST (Αλγερία -4η Διεθνής):

Αλληλεγγύη με το Σοσιαλιστικό Κόμμα των Εργαζομένων και τους/τις αγωνιστές/τριες του!

Όχι στην καταστολή!

Το Συμβούλιο Επικρατείας διέταξε σήμερα την προσωρινή άρση των δραστηριοτήτων του PST και το κλείσιμο των γραφείων του.

Είναι μια πολιτική απόφαση που αποτελεί σοβαρό προηγούμενο και απαράδεκτο πλήγμα για τον πολυκομματισμό και για τις δημοκρατικές ελευθερίες στην Αλγερία.

Ο αγώνας μας μέσα στους εργαζόμενους του λαού μας για τις ελευθερίες και την κοινωνική δικαιοσύνη συνεχίζει!

Ο διεθνιστικός, αντικαπιταλιστικός μας αγώνας για το Σοσιαλισμό επίσης!,

Mahmoud Rechidi

20/1/2022

قررت اليوم الغرفة الاستعجالية لمجلس الدولة بالأمر بالتوقيف المؤقت لنشاط حزب العمال الاشتراكي PST و غلق مقراته.

هذا القرار سياسي و يعتبر سابقة خطيرة و إعتداء صارخ على التعددية الحزبية و الحريات الديمقراطية في الجزائر.

ان كفاحنا في صفوف العمال و في الأوساط الشعبية سيتواصل من أجل الحريات و العدالة الاجتماعية !

سنواصل كذالك كفاحنا العالمي و المعادي للرأسمالية و من أجل الإشتراكية !

محمود رشيدي

الامين العام لحزب العمال الاشتراكي PST

Le conseil d’État a ordonné aujourd’hui la suspension temporaire des activités du PST et la fermeture de ses locaux.

C’est une decision politique qui constitue un grave précédent et une intolérable atteinte au multipartisme et aux libertés démocratiques en Algérie.

Notre combat au sein des travailleurs et au sein de notre peuple pour les libertés et la justice sociale continue !

Notre combat internationaliste, anticapitaliste et pour le Socialisme continue aussi !

Mahmoud Rechidi

Μετάφραση: ΤΠΤβλ. και ανακοίνωση του γαλλικού NPA Algérie: solidarité avec le Parti socialiste des travailleurs et ses militantEs ! Non à la répression !

Καθώς και στο site μας: Να σταματήσει η καταστολή στην Αλγερία!


https://tpt4.org/?p=7054

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s