Έκκληση για την απελευθέρωση των κρατουμένων στην Κούβα

Από το Blog Comunistas, Κούβα

Στις απογευματινές διαδηλώσεις στην Αβάνα συνελήφθη ο Φρανκ Γκαρσία Ερνάντες, μαζί με άλλα μέλη της κουβανικής αριστεράς.

Σήμερα το απόγευμα ο κουβανικός λαός βγήκε στους δρόμους. Ένας λαός που δεν τον κάλεσε καμία άλλη οργάνωση εκτός από την ακραία οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Κούβα και την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση. Η Κούβα βγήκε στους δρόμους με το λάθος σύνθημα «Πατρίδα και ζωή», αλλά βγήκε στους δρόμους για κάτι περισσότερο από ένα σύνθημα, βγήκε στους δρόμους για να απαιτήσει πραγματικό σοσιαλισμό από την κυβέρνηση. Αυτοί που βρίσκονταν στους δρόμους δεν ήταν μόνο καλλιτέχνες και διανοούμενοι, αυτή τη φορά ήταν ο λαός στην ευρύτερη ποικιλομορφία του.

Αυτό το άρθρο του μπλογκ Comunistas δεν προσπαθεί να αναλύσει την κατάσταση στην Κούβα. Επιδιώκει να καταγγείλει τη βίαιη σύλληψη των διαδηλωτών, να καταγγείλει ότι αυτή τη φορά οι κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους βρέθηκαν στην απέναντι θέση, ότι κατέστειλαν τους Κουβανούς, ότι χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού και όλα τα διαθέσιμα μέσα. Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί αίτημα για την ελευθερία όλων των κρατουμένων και ιδιαίτερα για την αυθαίρετη κράτηση του Φρανκ Γκαρσία Ερνάντες, Κουβανού ιστορικού και μαρξιστή. Για την κράτηση του Λεονάρντο Ρομέρο Νεγκρίν, νεαρού σοσιαλιστή φοιτητή Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας. Για τη σύλληψη του Μαϊκέλ Γκονζάλες Βιβέρο, διευθυντή του Tremenda Nota, Una revista marginal. Για τη σύλληψη του Μάρκος Αντόνιο Πέρες Φερνάντες, ανήλικου φοιτητή προπανεπιστημιακών σπουδών. Για όλους εκείνους που συνελήφθησαν βίαια αυτό το μαύρο απόγευμα το οποίο δεν θα ξεχάσει η Κούβα. Οι κομμουνιστές απευθύνουν έκκληση στην αλληλεγγύη της διεθνούς μαρξιστικής κοινότητας και στη συνείδηση της κουβανικής κυβέρνησης. Αυτή τη φορά πρόκειται για έναν λαό που χρειάζεται απαντήσεις και διάλογο.

Πρόκειται για μια κοινωνία πολιτών που δεν θέλει την ενσωμάτωση, αλλά να συμμετέχει και να αποφασίζει για το πεπρωμένο του έθνους της. Το μπλογκ Comunistas καταδικάζει την καταστολή και λέει φτάνει πια με τη γραφειοκρατία.

11 Ιουλίου 2021

Σημείωση: δεν είναι όλα τα μέλη της συντακτικής ομάδας του μλογκ Comunistas συντάκτες αυτής της ανακοίνωσης.

Μετάφραση: e la libertà

https://fourth.international/el/amerique-latine/349


https://tpt4.org/?p=6241

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s