Επιτελεία σε συναγερμό!

Ελλάδα, Κύπρος και Τουρκία:

Ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία!

Στις μέρες μας οξύνονται επικίνδυνα οι αιμοβόρικοι βρυχηθμοί των πατριδοκάπηλων και πολεμοκάπηλων παραγόντων της αδηφάγας καπιταλιστικής ασυδοσίας εκατέρωθεν του Αιγαίου, που ποτέ δε σίγησαν. Το μήλον της έριδας είναι η μοιρασιά της ανατολικής Μεσογείου και το ποιός θα διαχειριστεί και θα έχει τη μίζα των πολυεθνικών που θα εκμεταλλευτούν τα όποια κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, ως οι πλέον νόμιμοι, αρχαιότεροι και μοναδικοί, ιδιοκτήτες της ανατολικής Μεσογείου, τα έφτιαξαν με τους επίσης αρχαίους και “όμορους γείτονές” τους, απόγονους του Αβράαμ και των Φαραώ, όπως και το ομογάλακτο ελληνοκυπριακό κράτος, και μοίρασαν την περιοχή, χάραξαν τη διαδρομή των αγωγών τους για την Ευρώπη – και όλα μια χαρά. Οπότε, ο Μητσοτάκης και η παρέα του πανηγυρίζουν που μεγάλωσαν την Ελλάδα με τις πρόσφατες συμφωνίες για την ΑΟΖ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πράγματι όμορος γείτονας, που από την εντοπιότητά του και μόνο, δικαιούται “ένα ταπί” (τίτλος ιδιοκτησίας) -πόσο μάλλον που θεωρεί τον εαυτό του σαν θεόσταλτο Χαλίφη που θα αποκαταστήσει τη “γαλάζια πατρίδα” μέχρι και την Ανδαλουσία- ένιωσε δυνατή ενόχληση στο γεωγραφικό του υπογάστριο.

Όταν οι πελάτες της Ελλάδας και της Κύπρου, οι TOTAL, EXXON και ΕΝΙ, χάραξαν τα οικόπεδά τους και άρχισαν να σχεδιάζουν τις έρευνές τους, φυσικό ήταν να βγάλει και ο Χαλίφης τα σεισμογραφικά του, συνοδευόμενα από πολεμικά πλοία και αεροπλάνα, να σηματοδοτεί τα οικόπεδά του και αυτός. Όλα αυτά πάντα επίσης συνοδευόμενα από ελληνικά πολεμικά πλοία και αεροπλάνα.

Σύντομα, οι διάφορες κινήσεις μετατράπηκαν σε ναυτικές και αεροπορικές ασκήσεις. Στη συνέχεια η ελληνική κυβέρνηση κήρυξε στον ίδιο χώρο άσκηση με πραγματικά πυρά, και την επόμενη η κυβέρνηση Ερντογάν απάντησε με μεγάλη παράταση της εκτελούμενης άσκησης και τη μετατροπή της σε άσκηση με πραγματικά πυρά.

Οι μαϊμού αερομαχίες και ναυμαχίες με τον κίνδυνο πραγματικών τυχαίων ή σκόπιμων συγκρούσεων συνεχίζονται για τρίτο μήνα, συνοδευόμενες εκατέρωθεν από υποκριτικές υποσχέσεις για συνομιλίες επαναπροσέγγισης. Όμως το μόνο που πραγματικά συμβαίνει είναι η επίσπευση της κούρσας των εξοπλισμών, που θα πληρώσουν οι λαοί της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, που είναι ήδη εξουθενωμένοι από τη μακροχρόνια οικονομική κρίση και την επιδείνωσή της από την τρέχουσα πανδημία.

  • Ούτε σταγόνα αίμα για το πετρέλαιο!
  • Έλληνες και Τούρκοι εργάτες ενωμένοι!
  • Ούτε δεκάρα για εξοπλισμούς!
  • Όλα τα λεφτά για την υγεία, την παιδεία και την οικονομική ενίσχυση των ανέργων!
  • Η περιβαλλοντική κρίση στο κόκκινο: καμία εξόρυξη ποτέ και πουθενά!

Γιάννης Φελέκης


[Για «4» τεύχος 6, περιεχόμενα, κλικ εδώ]


https://tpt4.org/?p=5246

There are 2 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s