Αποχαιρετισμός στον Μάκη Σέρβο

[Αναδημοσίευση από το site του Δικτύου, 10/6/2020]

Αποχαιρετισμός στον σύντροφο και φίλο Μάκη Σέρβο

Ο Μάκης Σέρβος ο οποίος πέθανε χτες 9 Ιουνίου σε ηλικία 67 ετών, δεν ήταν απλώς ένας σπουδαίος σύντροφος και καλός φίλος. Υπήρξε ένας από τους αγωνιστές που άφησαν βαθύ το αποτύπωμά τους στη μεταπολιτευτική άκρα Αριστερά. Πάντα παρών στους αγώνες, πάντα στην πρώτη γραμμή των κινηματικών αντιστάσεων, πάντα πρωταγωνιστής σε μια Αριστερά που ήθελε να βαδίζει ολοένα και πιο αριστερά, ακόμα και όταν όλα πήγαιναν δεξιά.

Η πολιτική πορεία του Μάκη θα μπορούσε να συνοψίσει την εξέλιξη του ακροαριστερού χώρου: Εξέγερση του Πολυτεχνείου και αντιδικτατορικό κίνημα, ΕΛΕΚ, αυτόνομο εργατικό κίνημα, Ομάδα για μια Προλεταριακή Αριστερά, Ρήξη, Επιτροπή για τον Στρατό, Ομάδα για την Άκρα Αριστερά (Ελένη), Κίνηση Υπεράσπισης Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Ο Μάκης ήταν ένας από τους συντρόφους μας που αποχώρησαν από την Κίνηση όταν αυτή μετεξελίχθηκε σε Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. Πρωτεργάτης στη συνέχεια στο περιοδικό Δρόμοι. Αργότερα θα επιστρέψει για ένα μικρό διάστημα στο Δίκτυο από το οποίο θα αποχωρήσει ξανά. Συμμετείχε με όλες του τις δυνάμεις σχεδόν σε όλες τις πρωτοβουλίες υπεράσπισης των πολιτικών κρατουμένων και αντίστασης στην κρατική καταστολή.

Ο Μάκης Σέρβος υποστήριξε έμπρακτα μια πολιτική που «έβλεπε» σταθερά στο δρόμο και τη σύγκρουση, γυρνώντας την πλάτη στους θεσμούς, τις ιεραρχίες και την γραφειοκρατία. Μια πολιτική της ανατροπής και της χειραφέτησης, που αντιμετώπιζε τον κομμουνισμό ως κινητήρια δύναμη του παρόντος και όχι ως μακρινό όραμα του μέλλοντος.

Ο Μάκης υπήρξε μια από τις καταλυτικές συναντήσεις της ζωής μας. Τον αποχαιρετάμε με απέραντη αγάπη και βαθύ σπαραγμό.

Η πολιτική κηδεία του Μάκη Σέρβου θα γίνει την Πέμπτη στις 2:30 μ.μ. στο νεκροταφείο Ζωγράφου. Θα είμαστε εκεί στο πλευρό των αγαπημένων του Γιάννας και Αγγελικής.

Αθήνας 10/6/2020

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

[Αναδημοσίευση από το Δίκτυο]


https://tpt4.org/?p=4821

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s