« Η Εθνική μας Κυριαρχία Απειλείται »

του Γιάννη Φελέκη

Άπαντες οι ελληναράδες, όλων των ειδών τα φασιστοειδή, αυτόκλητοι πολέμαρχοι τρακτεράδες, ανεγκέφαλοι μπαχαλόμαγκες, μέχρι και οι χρυσές ποδάρες του Ολυμπιακού, ηρωικοί Κρήτες βρακοφόροι μαζί με αρχιπαπάδες και την τεράστια ορχήστρα των «λειτουργών» της ενημέρωσης, εθελοντικά επιστρατεύτηκαν στο πλευρό της κυβέρνησης και της τεράστιας στρατιωτικής και αστυνομικής κινητοποίησης στα ανατολικά σύνορα της χώρας.

Πάνοπλοι υπερασπίζονται τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας από απελπισμένους και κατατρεγμένους πρόσφυγες όλων των ηλικιών, που εξαπατήθηκαν από τον Ερντογάν και πίστεψαν ότι μπορούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τον τελικό τους προορισμό. Γιατί κανένας τους δεν εγκατέλειψε την κατεστραμμένη και επικίνδυνη για τη ζωή χώρα καταγωγής του, για να φάει την υπόλοιπη ζωή του στα προσφυγικά τσαντίρια της Τουρκίας, ούτε φυσικά και της Ελλάδας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία, απ’την εποχή της Σοβιετίας ακόμα, δεν είναι καθόλου αμέτοχες στο μακελειό που γίνεται στο Αφγανιστάν, στη Μέση Ανατολή και σε πολλές χώρες της Αφρικής τα τελευταία 40 χρόνια. Παρεμβαίνοντας είτε με άμεσες στρατιωτικές επεμβάσεις, είτε μέσω τρίτων, έχουν τεράστια ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί. Παρ’όλα αυτά, όπως κάθε εγκληματίας αρνείται την ενοχή του, έτσι και αυτοί αρνούνται κάθε ευθύνη γα τα θύματά τους, που ξεριζώνονται για να σώσουν τη ζωή τους μιας και δεν θάφτηκαν κάτω απ΄τα ερείπια των βομβαρδισμών τους ή γλύτωσαν από το μαχαίρι των διάφορων φονταμενταλιστικών συμμοριών που υποστήριζαν και εξοπλίζουν οι ίδιοι ή τρίτοι σύμμαχοί τους.

Αντί οι πρόσφυγες να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο άσυλο ώστε να διαχυθούν σε ασφαλείς χώρες, για να ξεκινήσουν μια προσπάθεια να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, όπως προβλέπει η παγκόσμια σύμβαση για τους πρόσφυγες που υιοθετήθηκε μετά το μακελειό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα προνομιούχα κράτη της δύσης και άμεσα υπεύθυνα για την τραγωδία τους, έφτιαξαν εξωτερικούς φράχτες ξεκινώντας από το Μαρόκο και φτάνοντας μέχρι τον Έβρο, το Αιγαίο και όλη τη Μεσόγειο με την Φρόντεξ τους, τα Δουβλίνα τους και την ευρω-τουρκική τους συμφωνία, χτίζοντας την Ευρώπη Φρούριο.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία εγκλωβίστηκαν στην Τουρκία εκατομμύρια πρόσφυγες, όπως επίσης και αρκετές χιλιάδες στα νησιά του Αιγαίου, όπως προβλεπόταν από την ευρω-τουρκική συμφωνία. Παρ’όλο που οι ευρωπαίοι δεν συζήτησαν καν το θέμα της κατάργησης της βίζας για τους τούρκους πολίτες που ήθελε ο Ερντογάν, ο ίδιος χαλαρά τήρησε τη συμφωνία του παρά τις συχνές γκρίνιες του για τη μη τήρηση των υποχρεώσεών τους, με σκοπό να κρατήσει τους πρόσφυγες στο έδαφός του για να τους χρησιμοποιήσει ως εργαλείο εκβιασμού. Όπως συμβαίνει τώρα με την εισβολή του στην βόρεια Συρία, και τον πόλεμο που κάνει για την προσάρτηση των κουρδικών περιοχών που θέλει να εποικίσει με τους δικούς του ισλαμιστές, που ο ίδιος εξόπλιζε και ακόμα εξοπλίζει, εκτοπίζοντας τους αυτόχθονους Κούρδους. Μια επιχείρηση που η ΕΕ δεν στηρίζει όσο ο Ερντογάν θα ήθελε.

Οι πρόσφυγες είναι θύματα από τη μια της εξαπάτησης για χάρη των γεωπολιτικών επιδιώξεων του Ερντογάν και από την άλλη του ελληνικού κράτους και των φασιστοειδών ελληναράδων, που το παίζουν προκεχωρημένο φυλάκιο της Ευρώπης Φρούριο και του δυτικού κόσμου. Έτσι εισπράττουμε την αμέριστη υποστήριξη του Τραμπ, που επίσης χτίζει τείχους, για να προστατέψει την America First από τα λατινοαμερικάνικα θύματά της, όπως και όλα τα ρατσιστικά καθάρματα της Ευρώπης και του πλανήτη. Ο κάθε ηλίθιος ελληναράς και κάθε πάνοπλος ρομποκόπ μπάτσος ή καραβανάς φαντασιώνεται ότι είναι νέος Μαραθωνομάχος και Σαλαμινομάχος, μόνο που απέναντί του δεν έχει ούτε τον Δαρείο ούτε τον Ξέρξη, αλλά καταταλαιπωρημένα προσφυγικά γυναικόπαιδα και απελπισμένους νέους που δεν θέλουν τίποτε πάρα πάνω από μια ευκαιρία να επιβιώσουν.

Το έθνος μας κινδυνεύει από την εθνικιστική πανούκλα που είναι η θερμοκοιτίδα του φασισμού.

Αν υπάρχει ίχνος αριστερής συνείδησης και στοιχειώδης ανθρωπισμός, ας το αποδείξουμε.

  • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
  • ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ

Γιάννης Φελέκης

5-3-2020


[Για «4» τεύχος 5, περιεχόμενα, κλικ εδώ]


https://tpt4.org/?p=4365

There is one comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s