NPA για την απάντηση Macron στα κίτρινα γιλέκα

Δήλωση του NPA

Απάντηση του Μακρόν: Απειλές και ψίχουλα

Γενική κινητοποίηση!

Μοντρέιγ Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Δεν περιμέναμε πολλά, καθώς οι υπουργοί πυροβολούσαν προκαταβολικά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για δύο ημέρες … και όντως δεν είμαστε απογοητευμένοι. Ωστόσο, η ομιλία του Μακρόν απόψε αποκάλυψε τη φύση της πολιτικής του, ακόμα και αν παραπαίει μπροστά στο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων».

Πρώτον, απέδειξε ότι η μέθοδος του στηρίζεται στην κτηνωδία. Ότι η ομιλία του Μακρόν αρχίζει με το ζήτημα της «βίας» δεν αποτελεί έκπληξη. «Η ηρεμία και η δημοκρατική τάξη … πρέπει να βασιλεύουν» – αλλά με τι αντίτιμο; Από κίτρινα γιλέκα μέχρι τους μαθητές γυμνασίου, όλοι ψεκασμένοι με χημικά, όλοι χτυπημένοι, και ο Μακρόν απλά υπόσχεται ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Έπειτα, υπάρχει πάντα η ίδια κοινωνική περιφρόνηση. «Δεν ξεχνώ ότι υπάρχει θυμός, αγανάκτηση – πολλοί Γάλλοι μπορούν να το μοιραστούν », λέει, προσθέτοντας χωρίς να σπάσει ένα χαμόγελο ότι βρίσκει το θυμό τους «δίκαιο από πολλές πλευρές.»
Ποιους προσπαθεί να κοροϊδέψει;
Είναι αντιπρόσωπος των πλουσίων, που θέλει τώρα να μας κάνει να πιστέψουμε στην ενσυναίσθηση του προς τους πιο καταπιεσμένους;

Τέλος, προσφέρει έναν κατάλογο από ψίχουλα, μαζί με πολύ αερολογία: Αυτή είναι η έκταση της ανακατανομής του πλούτου γαρνιρισμένη με σάλτσα Μακρόν. Εξυπηρετεί ένα πικάντικο πιάτο που ο πρώην Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Ολάν προσέφερε όχι πολύ καιρό πριν με το «κράτος οικονομικής και κοινωνικής έκτακτης ανάγκης».

Τα περισσότερα από τα μέτρα που παρουσίασε ο Μακρόν δείχνουν ότι ο πρόεδρος ξέρει να είναι γενναιόδωρος … με δημόσιο χρήμα και χωρίς να αγγίζει το κεφάλαιο, τα χρήματα των πλουσιότερων.

Οι μισθοί των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα αυξηθούν κατά 100 ευρώ το μήνα; Οι καπιταλιστές διαβεβαιώνουν τους εαυτούς τους, δεν θα τους κοστίσει τίποτα δεδομένου ότι θα υπολογίσει μόνο τις ώρες πλήρους απασχόλησης. Τι γίνεται με τις υπερωρίες; Φυσικά, χωρίς φόρους ή εισφορές κοινωνικής ασφάλισης … Ακόμη χειρότερα από τον πρώην συντηρητικό πρόεδρο Σαρκοζί! Τι γίνεται με το μπόνους στο τέλος του έτους για τους εργαζόμενους; Σίγουρα, αλλά κατά τη διακριτική ευχέρεια των αφεντικών.

Και φυσικά, δεν μιλάμε για αποκατάσταση του προϋπάρχοντος περιορισμένου φόρου για τους πλούσιους, έτσι δεν είναι; Όχι, γιατί «το να πάμε πίσω θα μας εξασθενήσει» … Η πραγματικότητα είναι ότι ολόκληρη η πολιτική του Μακρόν θα μας στείλει πίσω! Στο τέλος, μόνο συνταξιούχοι που κερδίζουν λιγότερα από 2.000 ευρώ το μήνα θα χαρούν να δουν την άδικη αύξηση στους φόρους που υπέστησαν φέτος τελικά να ακυρώνεται. Όλος αυτός ο αγώνας μόνο γι ‘αυτό;

Μετά από αυτή την ομιλία που δεν είπε τίποτα, το κίνημα των κίτρινων γιλέκων θα συνεχιστεί, μαζί με την νεολαία που ξέρει ότι θα υπάρξουν περισσότερες ημέρες κινητοποιήσεων. Η Πέμπτη Πράξη του κινήματος μας προετοιμάζεται για το επόμενο Σαββατοκύριακο και όλος ο θυμός πρέπει να εκφραστεί ενωμένα τότε.

NPA: Macron menace et enfume. Mobilisation générale !

internationalviewpoint.org

Αναδημοσίευση από το elaliberta.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s