Μνήμη του Χρήστου Αναστασιάδη

Σπάρτακος 80, Ιούλης 2005


ΕΕΚ, Εργατική Δημοκρατία, Εργατική Εξουσία, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος (ελληνικό τμήμα της 4ης Διεθνούς):

Καταγγέλουμε το ρατσιστικό παραλήρημα της «Σοσιαλιστικής Προοπτικής»

Υπερασπίζουμε την αγωνιστική μνήμη του Χρήστου Αναστασιάδη από τις άθλιες συκοφαντίες της

Η διαβόητη φυλλάδα με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Σοσιαλιστική Προοπτική» – εμφανιζόμενη και ως ακραιφνής εκφραστής των επαναστατικών διεθνιστικών ιδεών του Μαρξ, του Λένιν και του Τρότσκι – για χρόνια τώρα σε κάθε φύλλο της, ξερνά ένα ακατάσχετο ρατσιστικό και σοβινιστικό δηλητήριο κατά των ξένων εργατών συναγωνιζόμενη τις ομάδες της ακροδεξιάς στην καλλιέργεια εθνικιστικού, φυλετικού και θρησκευτικού μίσους και φανατισμού.

Σε διαμετρική αντίθεση με τις επαναστατικές διεθνιστικές ιδέες του Μαρξ, του Λένιν και του Τρότσκι – που κάτω από το σύνθημα «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε» εφάρμοσαν και δίδαξαν στην παγκόσμια εργατική τάξη την ανάγκη ενός πολιτικά αδιάλλακτου, ανελέητου, καθημερινού, ταξικού αγώνα ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό και τις αποχρώσεις της εθνικής ξιπασιάς που καλλιεργεί ο παρακμασμένος καπιταλισμός στην αποσύνθεσή του – οι συντάχτες αυτής της φυλλάδας (της «Σοσιαλιστικής Προοπτικής»), για να εναντιωθούν, όπως ισχυρίζονται, στα σχέδια των ελλήνων καπιταλιστών «για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντικατάσταση του “απαιτητικού” ελληνικού πληθυσμού με υποτακτικούς ξένους», προσπαθούν να στρέψουν τους έλληνες εργάτες κατά των ξένων εργατών. Το αντικομμουνιστικό και αντιμαρξιστικό αυτό έκτρωμα, φορώντας τροτσκιστικό μανδύα και συκοφαντώντας τις ιδέες του επαναστατικού μαρξισμού, γίνεται φορέας εθνικιστικών και ρατσιστικών διαχωρισμών των εργατών, όπως ακριβώς κάνει και ολόκληρη η ακροδεξιά του Πλεύρη, της Χρυσής Αυγής, του Καρατζαφέρη, του Λεπέν και των Ναζί.

Στο τεύχος του Απρίλη (Νο 205), η κλίκα της «Σοσιαλιστικής Προοπτικής» προχωράει ακόμα πιο πέρα. Ανακηρύσσοντας ως τον μεγαλύτερο εχθρό του δήθεν σχεδίου της ελληνικής άρχουσας τάξης για τον αφελληνισμό μας … «Ελλαδική Εκκλησία» (!!!) συμπληρώνει την αντιδραστική της παρανοϊκή πορεία συκοφαντώντας και διασύροντας με τον πιο ύπουλο σταλινικό τρόπο γνωστά καταξιωμένα ηγετική στελέχη του ελληνικού τροτσκιστικού κινήματος που δεν βρίσκονται πια στη ζωή. Με «ιστορικά» άρθρα του μέλους της Συντ. Επιτροπής και μέντορα της κλίκας αυτής, Βερούχη Γιάννη, χύνει συκοφαντικό δηλητήριο κατά του ηγέτη της ελληνικής εργατικής τάξης, επαναστάτη μαρξιστή, Παντελή Πουλιόπουλου, κατηγορώντας έναν από τους σημαντικότερους ηγέτες του τροτσκιστικού κινήματος της χώρας μας τον Αναστασιάδη Χρήστο ότι αυτός τον «ανακήρυξη ως “πανάγαθο”, “αλάνθαστο” και “άγιον”». Και προκαλεί πλέον με τον πιο εξοργιστικό τρόπο κατασυκοφαντώντας και σπιλώνοντας το σ. Αναστασιάδη Χρήστο, με εντελώς παραποιημένα στοιχεία, ψευδή στοιχεία και αναφορές, αφήνοντας άθλια υπονοούμενα και δήθεν «αναπάντητα ερωτήματα» αμφισβήτησης της αντιδικτατορικής του δράσης και για δήθεν «ύποπτες σχέσεις» του με το δικτατορικό καθεστώς!

Καταγγέλλουμε αυτούς τους αντιτροτσκιστές ιεροφάντες του ρατσισμού που φοράνε «τροτσκιστική» λεοντή. Το αντιδραστικό, ρατσιστικό και σοβινιστικό παραλήρημά τους δεν έχει καμία σχέση και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις ιδέες του επαναστατικού μαρξισμού και κατά συνέπεια με το Μαρξ, το Λένιν και τον Τρότσκι.

Τους καταγγέλλουμε ως αδίστακτους κα θρασύδειλους συκοφάντες καταξιωμένων αγωνιστών και υπερασπιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις την αγωνιστική μνήμη του Χρήστου Αναστασιάδη, που η πασίγνωστη αντιδικτατορική του δράση κοσμεί το πλούσιο αγωνιστικό του παρελθόν (1929-1987) ως στελέχους του ελληνικού τροτσκιστικού κινήματος.

ΕΕΚ, Εργατική Δημοκρατία, Εργατική Εξουσία, ΟΚΔΕ,

ΟΚΔΕ-Σπάρτακος (ελληνικό τμήμα της 4ης Διεθνούς)


Σπάρτακος 80, Ιούλης 2005

Αρχείο Σπάρτακου


https://tpt4.org/?p=2692

There is one comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s