Γερμανία: Διαδήλωση κατά του ΝΑΤΟ

Σπάρτακος 63, Γενάρης 2002


Διεθνής αντιπολεμική διαδήλωση στο Μόναχο στη συνδιάσκεψη του ΝΑΤΟ

Μεταφράζουμε και δημοσιεύουμε το κάλεσμα για διεθνή αντιπολεμική διαδήλωση που οργανώνουν οι γερμανοί σύντροφοι, στο Μόναχο, στις 1 και 2 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης του ΝΑΤΟ, υποτίθεται για την «ασφάλεια».

R.S.B (γερμανικό τμήμα 4ης Διεθνούς)

Ενάντια στη συνάντηση της παγκόσμιας πολεμικής ελίτ!

Το Φεβρουάριο γίνεται η «Συνδιάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου», που αποτελείται από αντιπροσώπους των κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ -κρατικές αντιπροσωπείες και καμιά 200-αριά διακεκριμένοι στρατιωτικοί υπεύθυνοι καθώς και ειδικοί στους εξοπλισμούς. Μεταξύ των συμμετεχόντων θα βρείτε καμιά 30-ριά υπουργούς εξωτερικών ή άμυνας, καθώς και αρχηγούς κρατών όπως ο Σρέντερ και ο Πούτιν. Η συνάντηση αυτή γίνεται κάθε χρόνο, αλλά τώρα ο πόλεμος ενάντια στο Αφανιστάν και η όλο και αυξανόμενη ανάμειξη σε στρατιωτικές ενέργειες των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων την έχει καταστήσει ιδιαίτερα σημαντική. Ο Σρέντερ και οι φίλοι του έχουν γίνει τελείως φορτικοί στο να αναμείξουν τα γερμανικά στρατεύματα στο Αφανιστάν.

Η «Συνδιάσκεψη Ασφαλείας» είναι η καλύτερη ευκαιρία για να διαμαρτυρηθούμε διεθνώς ενάντια στον πόλεμο που διεξάγεται κατά του Αφγανιστάν και για την ενδεχόμενη επέκταση του πολέμου και σε άλλες χώρες, όπως η Σομαλία ή το Ιράκ.

Ο «Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας» χρησιμοποιείται σαν δικαιολογία για να ασκηθεί πίεση και σε άλλες χώρες να εξαναγκαστούν να πάρουν παρόμοια μέτρα εναντίον τους.

Αντίθετα από τις επίσημες διαβεβαιώσεις από τους κυβερνητικούς αρμόδιους και τους στρατιωτικούς επίσημους, η διεθνής ασφάλεια και η παγκόσμια ειρήνη ασφαλώς και δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη μιας τέτοιας συνάντησης. Το πιο πιθανόν είναι πως ο σημερινός στόχος της συνδιάσκεψης αυτής θα είναι ο σχεδιασμός και η διερεύνηση των στρατιωτικών δυνατοτήτων για την υπεράσπιση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστικών χωρών σε παγκόσμια κλίμακα.

Υποτιθέμενες λύσεις για τις λεγόμενες ασταθείς περιοχές θα εξεταστούν μόνο κάτω από την οπτική γωνία των κυρίαρχων καπιταλιστικών χωρών.

Ταυτόχρονα τα σύνορα των πλουσίων χωρών κλείνουν για τους μετανάστες και μαζί αναπτύσσονται ρατσιστικά αντι-ισλαμικά αισθήματα. Η πάλη ενάντια στην τρομοκρατία χρησιμοποιείται σαν φτηνή δικαιολογία για να καταργηθούν τα δημοκρατικά δικαιώματα. Αυτοί που ευθύνονται για την πολιτική αυτή συναντιόνται στη Συνδιάσκεψη Ασφαλείας του ΝΑΤΟ στο Μόναχο!

Για όλους αυτούς τους λόγους η «Συνδιάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου» θα είναι η ευκαιρία για μια διεθνή αντιπολεμική διαδήλωση. Για το λόγο αυτό ζητάμε:

Διεθνή αλληλεγγύη ενάντια στον πόλεμο και στο ρατσισμό!


Πρόγραμμα διαδηλώσεων:

  • Παρασκευή 1.2: 17:00 διαδήλωση στη Marienplatz.

  • Σάββατο 2.2: 12:00 Ξεκίνημα από την Marienplatz

  • Σάββατο βράδυ: μεγάλη συγκέντρωση με διεθνή συμμετοχή.

Πληροφορίες στο: http://www.buko24.de/nato.htm


Σπάρτακος 63, Γενάρης 2002

Αρχείο Σπάρτακου


https://tpt4.org/?p=2902

There is one comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s