ΗΠΑ: Η τραγωδία δεν πρέπει να μετατραπεί σε πόλεμο!

Σπάρτακος 61, Οκτώβρης 2001


Socialist Action

Τοποθέτηση της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ (Socialist Action – τμήμα της 4ης Διεθνούς στις Η.Π.Α.) σχετικά με την Τρομοκρατική Βομβιστική Ενέργεια στην Νέα Υόρκη / Ουάσιγκτον

Η Τραγωδία Δεν Πρέπει Να Μετατραπεί Σε Πόλεμο!

Κανένας βομβαρδισμός από τις Η.Π.Α. πουθενά! Να σταματήσει η επέμβαση των Η.Π.Α.!

Τέλος στην ρατσιστική επίθεση στις Αραβικές και στις Μουσουλμανικές κοινότητες!

Υπεράσπιση των Πολιτικών Ελευθεριών και των Πολιτικών Δικαιωμάτων για όλους και όλες!

Η κυβέρνηση που ξοδεύει τρισεκατομμύρια για πολέμους, που έχει στείλει περισσότερο στρατό από κάθε άλλη χώρα στην ανθρώπινη ιστορία για να αστυνομεύσει τον κόσμο για λογαριασμό των κορπορατίστικων κερδών, που έχει λεηλατήσει και ισοπεδώσει τις οικονομίες αναρίθμητων μη αναπτυγμένων χωρών, η κυβέρνηση αυτή, ετοιμάζεται πάλι για πόλεμο.

Η ασυγχώρητη και φρικιαστική τρομοκρατική βομβιστική ενέργεια της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον, που πήρε τις ζωές χιλιάδων αθώων ανθρώπων και έφερε ανείπωτη οδύνη και πόνο στα αγαπημένα τους πρόσωπα, χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για μια κήρυξη πολέμου εκ μέρους του Κογκρέσου, εναντίον εθνών και ατόμων που δεν κατονομάζονται.

Oλόκληρος ο κόσμος απειλείται με στρατιωτική επέμβαση, βομβαρδισμούς και ατομικές δολοφονίες, αν τα έθνη αρνηθούν να υποκύψουν στις απαιτήσεις των Η.Π.Α., να στραφούν εναντίον ατόμων, ομάδων και «υπόπτων» που αυτές υποδεικνύουν χωρίς να κατονομάζουν, κατά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, για να τους εξολοθρεύσουν χωρίς προσφυγή σε δημοκρατικές διαδικασίες.

Tα αφιονισμένα «μίντια» και το πολεμοκάπηλο δικομματικό Κογκρέσο, τροφοδοτούν τα ρεύματα του ρατσισμού, οδηγώντας στην ένταση των επιθέσεων εναντίον Αράβων και Μουσουλμάνων που ζουν στην Αμερική, καθώς επίσης και εναντίον όλων αυτών που, για τους ρατσιστικούς εγκεφάλους, μοιάζουν να κατάγονται από την Μέση Ανατολή και την Ασία.

Σήμερα, είμαστε μάρτυρες της εμφάνισης ενός προέδρου, που αναγορεύει τις Η.Π.Α. σε υπέρμαχο της ελευθερίας σε ένα κόσμο που έχει γίνει αντικείμενο απάνθρωπων και παράνομων πράξεων γενοκτονίας και τρομοκρατίας, από τα χέρια της κυβέρνησης των Η.Π.Α.

Τέσσερα εκατομμύρια Βιετναμέζοι δολοφονήθηκαν από τις Η.Π.Α. σε ένα ρατσιστικό πόλεμο γενοκτονίας, κατά την διάρκεια του οποίου οι ναπάλμ απογύμνωσαν και αποτέφρωσαν μια ολόκληρη χώρα και άνθρωποι καταδικάστηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα που γεννήθηκαν.

Πάνω από 250.000 Ιρακινοί σκοτώθηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες και άλλοι 750.000 πέθαναν σαν αποτέλεσμα των κυρώσεων των Η.Π.Α. σε ένα πόλεμο που ο «εχθρός» αδυνατούσε να ρίξει έστω και μια τουφεκιά για να αμυνθεί.

Κάποιοι 250.000 αποτεφρώθηκαν στιγμιαία στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, μια πρωτοφανή πράξη πυρηνικής γενοκτονίας.

Το Παλαιστινιακό έθνος αποδεκατίστηκε και καταστράφηκε βίαια και ο λαός του εκδιώχτηκε από τα πάτρια εδάφη, ενώ την ίδια στιγμή ένα Ισραηλιτικό σιωνιστικό κράτος του απαρτχάιντ εγκαθιδρύθηκε, για να αστυνομεύει τα συμφέροντα των Η.Π.Α. και του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή. Τα χρηματοδοτούμενα από τις Η.Π.Α. Ισραηλινά στρατεύματα και πύραυλοι του θανάτου, ρίχνουν καθημερινά βλήματα με πυρηνικές κεφαλές στα χωριά της υπαίθρου, και δολοφονούν τους ηγέτες που αντιστέκονται.

Με την καθοδήγηση των ΗΠΑ, οι πόλεις της Γιουγκοσλαβίας και απέραντοι πληθυσμοί των πόλεων μετατράπηκαν σε ερείπια και σφαγιάστηκαν καθώς η ιμπεριαλιστική συμμαχία κήρυξε τον πρώτο πόλεμο στην Ευρώπη σε περισσότερο από μισό αιώνα.

Αμέτρητες εκατοντάδες χιλιάδες εκτελέστηκαν από τα χέρια των δικτατόρων που εγκατέστησαν και εκπαίδευσαν οι ΗΠΑ, από την Νικαράγουα, το Ελ Σαλβατόρ, την Γουατεμάλα, την Αργεντινή και την Χιλή, έως το Ιράν, το Κονγκό και την Μέση Ανατολή.

Ο λαός της Κούβας υπέμεινε τους τρομοκρατικούς βομβαρδισμούς που χρηματοδότησαν οι ΗΠΑ, τις επεμβάσεις, το παράνομο εμπάργκο και την καταστροφή της γεωργίας και των αποθεμάτων τους, από την διοχέτευση μέσω των ΗΠΑ βιολογικών και χημικών πολεμικών όπλων.

Και σήμερα οι αυτοανακηρυσσόμενοι παγκόσμιοι μπάτσοι ετοιμάζονται για νέα μέτρα εναντίον των φτωχών ανθρώπων όλου του κόσμου, στο όνομα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, την οποία οι ίδιοι οι κυβερνήτες των ΗΠΑ, πρώτοι από όλους την εξασκούν.

Ο Αμερικάνικος εργαζόμενος λαός και οι σύμμαχοι του ανάμεσα σε όλους τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους, τους νέους και όλους τους άλλους που επιζητούν δικαιοσύνη, πρέπει τώρα να ετοιμαστούν για να εμποδίσουν τον μιλιταρισμό και τις επεμβάσεις των ΗΠΑ παντού. Η διοργάνωση πλατιών ενιαιομετωπικών μαζικών διαδηλώσεων για να σταματήσουμε τους πολεμοχαρείς, πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα όλων όσων αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη.

Πρέπει να σταθούμε ενωμένοι εναντίον της απειλής των στημένων δικών και των επιθέσεων στο δικαίωμά μας για δίκαιη διαδικασία, στο δικαίωμα του να συναθροιζόμαστε, στο δικαίωμα στο τεκμήριο αθωότητας, στο δικαίωμα ενάντια στην αυθαίρετη έρευνα και κράτηση και στο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της συνεργασίας.

Σήμερα οι κυνηγοί μαγισσών προτείνουν να προσφύγουμε στην υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, στους κυβερνητικούς πληροφοριοδότες και πράκτορες, ακόμα στις πρόσθετες εκατοντάδες περιπολίες των συνόρων της Λα Μίγκρα και σε άλλα αστυνομικά μέτρα, κατά παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ο θρασύδειλος Πρόεδρος Μπους κήρυξε πόλεμο, απαιτώντας ότι το πρόσωπο που περιγράφει μόνο ως «ύποπτο» για διάπραξη αδικήματος, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, πρέπει να παραδοθεί στις ΗΠΑ «νεκρός ή ζωντανός». Κάθε χώρα που αρνείται να βοηθήσει στην «σταυροφορία», είναι πιθανό ότι θα χαρακτηριστεί εχθρική, και κατά συνέπεια θα βομβαρδιστεί και θα καταστραφεί κατά βούληση. Η τραγική ειρωνεία της ιστορίας καταγράφει, ότι ο Μπιν Λάντεν ο ίδιος, ήταν στην κλίκα των από την ΣΙΑ εκπαιδευμένων και χρηματοδοτηθέντων ενεργούμενων, όταν ικανοποιούσε τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις.

Μπορούμε να επιβιώσουμε και θα επιβιώσουμε σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, με την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά μας ανέπαφα, αλλά μονάχα παραμένοντας ενωμένοι ενάντια σους κήρυκες του μίσους.

Ο Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ Τζούνιορ, παρατήρησε λίγο πριν την δολοφονία του ότι » οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος τροφοδότης της βίας στον κόσμο». Και είναι αυτή η βία και ο φόβος που παρήγαγαν την δράκα των φανατικών σήμερα, η οποία τυφλά και σε αντίθεση με τα συμφέροντα των λαών όλου του κόσμου, ανταπαντά σε μια απείρως μικρότερη κλίμακα στα «πεπραγμένα» των χτεσινών βάρβαρων και ρατσιστών αποίκων που σήμερα αποτελούν την παγκόσμια δύναμη.

Ο τρόμος, ο πόλεμος και η βαρβαρότητα, στοιχεία που ενυπάρχουν στη φύση του παγκοσμιοποιούμενου καπιταλισμού, δεν θα σταματήσουν μέχρι η ενότητα των λαών όλου του κόσμου να χτίσει μια νέα κοινωνική τάξη πραγμάτων, στην οποία η ανθρώπινη αλληλεγγύη, η αγάπη, η οικονομική πολιτική και κοινωνική συνεργασία για το κοινό καλό θα αντικαταστήσουν τα αφηνιασμένα άλογα της καπιταλιστικής αποκάλυψης: πολέμους, ρατσισμούς, σεξισμούς, φτώχεια, πείνα και αρρώστιες.

Η απάντηση στη τρομοκρατία βρίσκεται στο χτίσιμο ενός κόσμου ελεύθερου από καταπιέσεις και πολέμους, σε μια κοινωνία που υπεραμύνεται της ανθρώπινης ζωής και αλληλεγγύης και που αντιτίθεται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Σοσιαλισμός είναι το όνομα αυτής της κοινωνίας!

Socialist Action


Σπάρτακος 61, Οκτώβρης 2001

Αρχείο Σπάρτακου


https://tpt4.org/?p=2610

There is one comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s